Terzić ništa ne krije posle žreba: Ako hoćemo da budemo deo ovog društva, moramo da idemo na pobede

31.08.2023

19:45

0

Autor: P.K.

Generalni direktor se nada borbi za drugo mesto

Terzić ništa ne krije posle žreba: Ako hoćemo da budemo deo ovog društva, moramo da idemo na pobede
Zvezdan Terzić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Crvena zvezda je izvukla jako tešku grupu u Ligi šampiona, dočekaće evropskog prvaka Mančester siti, kao i Lajpcig i Jang bojs.

Po licu generalnog direktora crveno-belih videlo se koliko je žreb težak.

Ipak, glavni čovek šampiona Srbije rekao je da Zvezda mora da igra i juri bodove protiv najvećih ako želi da bude stalno deo ovog društva.

- Želim da izrazim zadovoljstvo što je Crvena zvezda prisutna ovde kao deo elitnog društva, na velikoj sceni i uz ove velike klub oko nas. Sve to je rezultat velikog rada u poslednjih sedam godina. Pričam sa Figom, kaže: nisi mogao da biraš, uvek je moglo da bude i gore – rekao je Terzić za Arenu sport, pa nastavio:

- Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika iz prvog šešira. Oni su verovatno najbolja ekipa u poslednjih 10 godina u fudbalu. Moram da izraz zadovoljstvo četvrtim šeširom. Dobili smo dobrog protivnika, protiv Jang bojsa smo igrali pre par godina, tu je šest bodova u igri. Lajpcig nije atraktivan protivnik, ali dobro igra. Mogli smo da prođemo bolje, ali i gore. Ako hoćemo deo ovog društva, treba da idemo na pobedu protiv svakog protivnika, pa i Mančester siti, bez obzira što ima spektakularne, spektakularan tim, spektakularnog trenera. Ne treba da respektujemo bilo koga. Mislim da imamo realne šanse da na proleće igramo prolećne utakmice, videćemo da li Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Nadam se borbi za drugo mesto.

Hipotetički gledano, kako biste voleli da izgleda početak takmičenja?

- Najviše bih voleo da prva utakmica bude 19. septembra na Marakani protiv Jang bojsa, da startujemo pobedom, to bi ekipi dalo na samopouzdanju, donelo dobru atmosferu i dobru klimu.

Poslednji rok za registraciju fudbalera je 4. septembar, sprema li Zvezda pojačanja?

- Ja sam rekao da Crvena zvezda ima dobar i oformljen tim, imamo poverenja u sve igrače. Uvek se u poslednjim danima prelaznog roka zahuktava. Naravno da imamo neke želje. Imamo razgovore iz sata u sat. Svesni smo da bi trebalo da pojačamo tri linije, ali nećemo žuriti, trošiti novac bez potrebe. Svesni smo da igrač koji pravi razliku u Ligi šampiona mnogo košta. Skauting služba je dobro odradila posao, privodimo kraju razgovore, videćemo, procenićemo. Svašta je moguće. Ne može niko da ode iz Crvene zvezde, može samo da dođe.

Zvezda će ove sezone od Lige šampiona dobiti 23,5 miliona evra u startu…

- Kad pričamo o dovođenju igrača, ne pričamo samo da bismo ih doveli da uzmemo neki bod više. Moramo da budemo šampioni, sledeće godine imamo samo utakmice baraža, tako da imamo dobru šansu da ponovo igramo Ligu šampiona. Startuje novi trogodišnji ciklus, sa uvećanim prihodima, sada, dovođenje igrača, uigravanje – investicija za sledeću sezonu.

Hoćete li nam otkriti neka imena igrača sa kojima razgovarate?

- Nikad ne govorimo o imenima igrača koje nismo potpisali.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike