Šta je Zvezda želela, to je i dobila! Hteli smo jake protivnike u Ligi šampiona!

01.09.2023

07:08

0

Autor: 24sedam

Delegaciju prvaka Srbije predvodio je predsednik Mijailović

Šta je Zvezda želela, to je i dobila! Hteli smo jake protivnike u Ligi šampiona!
Copyright FK Crvena zvezda

Žreb održan u Monaku je "poslao" Crvenu zvezdu u grupu Lige šampiona u kojoj su još i Mančester siti, RB Lajpcig i Jang Bojs. Na ceremoniji u Kneževini su bili i predsednik Svetozar Mijailović kao i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Velika je privilegija i zadovoljstvo što smo kao direktni učesnici Lige šampiona predstavljali Crvenu zvezdu na žrebu u Monte Karlu. Priželjkivali smo atraktivne protivnike u skladu sa statusom našeg kluba - evropskog i svetskog prvaka.

Unapred smo znali da su svi učesnici veoma snažni rivali. Očekuje nas ogromna borba u predstojećim izazovima, na šest teških duela. Daćemo sve što je u našoj moći da junački i dostojanstveno reprezentujemo Crvenu zvezdu, koja se kroz istoriju kluba može pohvaliti da je osvajač najprestižnijeg timskog takmičenja u Evropi.

Prva utakmica nas očekuje već u drugoj polovini septembra. Verujemo da će ekipa biti spremna, te da ćemo tempirati formu za najzahtevnije susrete. Prednost je uvek na strani našeg kluba kada igramo kod nas, jer nastupamo pred domaćim navijačima koji su kroz istoriju doprineli da Zvezda putem brojnih trijumfa bude jedan od dva kluba u jugoistočnoj Evropi koji su podigli pehar Lige šampiona.

Potrudićemo se da kroz izvanredna izdanja na Marakani, uz hrabru borbu na gostujućim terenima prezimimo u Evropi - kazao je Mijailović, a da nema lakih protivnika smatra Mrkela.

- Ponosni smo na činjenicu da smo kao predstavnici Crvene zvezde i ove godine prisustvovali žrebu za grupnu fazu Lige šampiona. Naporno smo radili kako bismo izgradili tim koji će tokom jeseni odmeriti snage sa izuzetno kvalitetnim evropskim ekipama. U Ligi šampiona nema lakih protivnika, a žreb je lutrija, ipak spremni smo da dočekamo sva tri rivala i da se pokažemo u najboljem svetlu. Možemo da kažemo da smo zadovoljni rivalima, a na igračima je da na terenu dostojno predstave Crvenu zvezdu i izbore se za dobar rezultat - rekao je Mrkela, koji veruje u rad šefa stručnog štaba Baraka Bahara.

Imamo potpuno poverenje u trenera Baraka, koji će zajedno sa svojim stručnim štabom detaljno analizirati svakog protivnika. Forma ekipe se tempira za kraj septembra i početak Lige šampiona, siguran sam da ćemo tek videti najbolje izdanje naših igrača. Svesni smo činjenice da nas očekuje šest izuzetno teških mečeva, ali isto tako i da ćemo uz podršku navijača kod kuće i na gostujućem terenu biti konkurentni - zaključio je Mrkela.

Konačan raspored utakmica znaće se najkasnije do subote.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike