Fudbaler odustao od transfera dok je razgledao grad! Sve bilo ugovoreno i plaćeno, a onda je došao da vidi gde bi igrao...

29.08.2023

17:06

0

Autor: P.K.

Stvarno luda i neverovatna priča stiže iz Engleske...

Fudbaler odustao od transfera dok je razgledao grad! Sve bilo ugovoreno i plaćeno, a onda je došao da vidi gde bi igrao...
Nadim Amiri - Copyright Profimedia

Kakva luda priča stiže iz Engleske! Lids je dogovorio sve sa Nadimom Amirijem iz Bajer Leverkuzena, spremio je šest miliona evra obeštećenja, ugovoreni su i lični uslovi, a onda je usledio neverovatan obrt.

Nemački fudbaler je doputovao u Lids da razgleda grad i vidi trening centar ovog kluba iz Čempionšipa, a onda kad je na licu mesta sve video, odlučio je da odustane od transfera!

Amiri, čija je porodica poreklom iz Avganistana, ima pet nastupa za reprezentaciju Nemačke, a bio je glavna meta trenera Danijela Farkea u ovom prelaznom roku. Lids očajnički želi da se ojača do kraja prelaznog roka, u petak u ponoć.

Englezi pišu da je Amiri u ponedeljak doputovao privatnim avionom do Lidsa. Razgledao je grad, obišao je trening centar kluba, Torp Arč" i razgovarao sa čelnicima kluba. Sve je išlo po planu, a onda je 26-godišnji ofanzivni vezni sve šokirao rekavši im u lice da odustaje od svega.

Razni razlozi se navode. Nemci pišu da je Amiri odustao nakon što je Lids osvojio tek pet bodova iz prva četiri meča, drugi navode da će uskoro postati otac, pa je procenio da bude u domovini.

Ipak, sve to je mogao da zna i pre dolaska u Lids, u kome bi, uzgred budi rečeno, imao veću platu nego sada u Leverkuzenu, sa kojim ima ugovor do kraja sezone, tako da je vrlo moguće da je šetnja gradom imala nekakav uticaj.

Malo je reći da je ovakav ishod šokirao sve. Dejli mejl se čak zapitao "Šta to Leverkuzen ima a Lids ne?", pa je nabrojao pet najvećih atrakcija u oba grada. To izgleda ovako:

Leverkuzen:

1. Baj arena (Bajerov stadion)

2. Japanski vrt

3. Park Nojland

4. Zoološki vrt Rojšenberg

5. Tržni centar Rataus galerija.

Lids:

1. Kraljevski vojni muzej

2. Park Raundhej

3. Istorijski park Templ Njusam

4. Napušteni manastir Kirkstal opatije

5. Takrej muzej istorije medicine.

P.S. Eland roud je tek 14. najbolja destinacija u Lidsu

Svakako luda priča.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike