Dinamova tragedija u Atini! AEK bio na konopcima, pa u nadoknadi prošao u plej-of Lige šampiona – Vida heroj!

19.08.2023

23:25

0

Zagrepčani u Atini vodili 2:0 do nadoknade vremena u kojoj su primili dva gola i ostali bez mesta u elitnom takmičenju

Dinamova tragedija u Atini! AEK bio na konopcima, pa u nadoknadi prošao u plej-of Lige šampiona – Vida heroj!
Mijat Gaćinović na meču AEK-a i Dinama - Copyright Profimedia

AEK je u spektakularnom meču u Atini, golom Hrvata Domagoja Vide u 90+10. minutu, stigao do remija 2:2 kojim je eliminisao zagrebački Dinamo i plasirao se u plej-of Lige šampiona.

Grčki klub je u prvom meču pobedio 2:1 u Zagrebu, ali je Dinamo u 65. minutu imao 2:0, rezultat kojim bi prošao dalje. Šutalo u 45+2. i Ljubičić u 65. minutu dali su nadu gostima da mogu do plasmana u narednu rundu.

AEK je međutim u nadoknadi stigao ne samo do gola za produžetak, već i do remija kojim je prošao dalje. Prvo je Arauho u 90+2. minutu smanjio na 1:2, da bi zatim u osmom minutu nadoknade, posle dojave iz VAR sobe, norveški sudija Espek Eskas pokazao na belu tačku jer je jedan igrač Dinama igrao rukom u šesnaestercu.

Loptu je na belu tačku namestio Levi Garsija, ali je golman gostiju Livaković odbranio penal. Međutim, na loptu je naleteo Vida, bivši član Dinama i poslao je u mrežu, a bivši klub u plej-of Lige Evrope.

Mijat Gaćinović je igrao za AEK od 67. minuta.

AEK će igrati protiv Antverpena u plej-ofu Lige šampiona, dok će Dinamo u plej-ofu Lige Evrope igrati protiv praške Sparte.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike