Hrvati uhapšeni zbog mučkog ubistva za vikend pred sudijom: Država im obezbedila sve što im treba

10.08.2023

14:14

0

Jako brzo će pred lice pravde

Hrvati uhapšeni zbog mučkog ubistva za vikend pred sudijom: Država im obezbedila sve što im treba
Copyright AP Photo/Petros Giannakouris

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo je danas da će  Hrvati uhapšeni u Grčkoj zbog ubistva Mihalisa Kacurisa pred sudiju biti izvedeni u subotu, najkasnije u nedelju.

U saopštenju se navodi da uhapšeni huligani imaju advokate i prevodioce i da  ročištu, koje će biti održano bez prisustva javnosti. Neće moći da prisustvuju ni predstavnici Ambasade Hrvatske u Atini.

- U neredima navijačkih grupa u Atini, u kojima je uhapšeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je 5 bilo hospitalizovano, trenutno se na bolničkom lečenju nalazi još jedan hrvatski državljanin. Od navedenih 98 osoba, 5 je naknadno uhapšeno pri pokušaju izlaska iz Grčke - navodi se u saopštenju MVEP-a.

 

Ambasador Hrvatske u Atini, navodi se, posetiće danas hrvatske državljane koji su u pritvoru.

- Ambasada RH u Atini u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim telima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti”, saopšteno je iz MVEP.

Podsećamo, sukob navijača AEK-a i Dinama iz Zagreba odneo je život mladog Mihalisa Kacurisa, a dok Grčka oplakuje, policija traga za odgovornima, UEFA je odložila utakmicu.

Nakon tragedije u grčkoj policiji je došlo do izvesnih promena, jer je ustanovljeno da je sukob mogao biti sprečen, ali ništa od toga neće vratiti život 29-godišnjeg mladića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike