FSS na potezu! Legendarni as Mančester junajteda čvrsto stao iza mladog Srbina iz Engleske

25.08.2021

12:11 >> 12:14

0

Vejn Runi uveo u igru Marka Borkovića protiv Šefild junajteda, što je bio njegov prvi nastup u dresu Derbi kauntija

FSS na potezu! Legendarni as Mančester junajteda čvrsto stao iza mladog Srbina iz Engleske
Copyright Marko Borković, Vejn Runi/Privatna arhiva, Profimedija

Mladi engleski fudbaler srpskih korena Marko Borković debitovao je u 18. godini za Derbi kaunti na utakmici Liga kupa protiv Šefild junajteda.

Tim koji treneri srpski stručnjak Slaviša Jokanović bio je uspešniji ostvarivši pobedu 2:1, a gostujući trener Vejn Runi bio je zadovoljan izdanjem njegove ekipe, posebno iz razloga što je pored Borkovića nekoliko mladih igrača dobilo priliku da zaigra.

Borković iza sebe ima jednu sezonu nastupa za U18 i U23 Derbi kauntija. Tokom prošle takmičarske godine odigrao je 11 mečeva za U18 za koje je postigao tri gola i zabeležio isto toliko asistencija, pa je kasnije više trenirao sa znatno starijim igračima iz ekipe U23.

Privatna arhiva

Menadžer Vejn Runi očigledno je bio zadovoljan njegovim napretkom, tako da ga je ove sezone pridružio profesionalnom pogonu, a protiv Jokanovićeve ekipe mu je pružio šansu da upiše prvi nastup za profesionalnu ekipu.

Borković je dete srpskih iseljenika iz Hrvatske. Rođen je u Engleskoj i ima samo britanski pasoš. Teoretski bi mogao da zaigra za tri selekcije, ali potrebno je da neko iz FSS pokaže interesovanje. Borković igra na poziciji krila ili drugog špica.

U Englesku je poziv iz FSS otišao na adrese Dejana Teteka iz Redinga i Gorana Babića iz Sautemptona, a istu čast bi mogli da dočekaju Stefan Vukoje iz Brajtona i Stefan Bajčetić iz Liverpula.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike