Grčka oplakuje ubijenog navijača, svedoci ogorčeni! Hrvati, njih 200-300, tukli i palili sve pred sobom

08.08.2023

13:40

0

Autor: 24sedam

Huligani iz Zagreba bili naoružani sekirama, lancima i palicama

Grčka oplakuje ubijenog navijača, svedoci ogorčeni! Hrvati, njih 200-300, tukli i palili sve pred sobom
Copyright AP Photo/Thanassis Stavrakis

Vest o ubistvu navijača AEK-a potresla je Evropu. Mihailisa Kucurisa (29) su ubili Bed Blu Bojsi. Huligani zagrebačkog Dinama došli su u Atinu na meč kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je naknadno odložen i napravili krvavi pir. 

Iako je postojala zabrana dolaska od strane UEFA, pripadnici BBB-a su ipak doputovali u Grčku, a došli su naoružani palicama, sekirama i lancima. Tamo su imali i pomoć navijača Panatinaikosa sa kojima su u prijateljskim odnosima.

Dan posle velike tragedije, za grčke medije je pričao i jedan od očevidaca haosa i na kraju ubistva. Sve se dešavalo u naselju Nova Filadelfija.

- Oko 22 sata moja radnja je bila puna i tada je neko rekao kako stižu Hrvati. Dobio sam savet da polako teram ljude da izlaze. Onda je posle deset minuta počeo haos. Počeli su da pale i lome sve pred sobom. Bilo ih je oko 200-300, sve su porazbijali.

Gađali su se stolicama, motkama, a onda su napali 20-30 navijača AEK-a. Sve je trajalo možda oko pola sata, a videlo se da su bili organizovani i da je ovo urađeno planski. Jednog momka su nosili krvavog, a ispred moje radnje je Hrvat ležao u lošem stanju - opisao je incident jedan od svedoka u izjavi za lokalne medije.

Kada je jedan život izgubljen, pokrenuto je i pitanje odgovornosti. Naravno, u prvi plan je došla policija.

- Nije bilo mnogo ljudi oko stadiona. Sedeli su mirno, pili piće i čekali početak utakmice. Onda su uleteli huligani sa ciljem da maltretiraju sve živo. Nije ih bilo briga da li su to žene, deca...

Da je policija htela da ih izdvoji, to je mogla i da uradi. Pustili su ih da pređu granicu, da uđu u voz, da se neometano kreću po gradu... Zbog toga je jedan mlad život ugašen, ko će za to da odgovara - upitao je jedan od Grka.

Podsetimo, scene na ulicama Atine, bile su stravične, pošto je povređena i 12-gpdišnja devojčica, a grčki mediji su objavili i vest da je majka ubijenog mladića doživela srčani udar.

Takođe, bilo je i smena u policiji, a ovo je momak koji je ubijen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike