Stankovića muče štoperi, ali najavljuje fenomenalnu Zvezdu: Moja glava ne razmišlja da branim 4:0

25.08.2021

16:44 >> 18:54

0

Autor: Adam Štulić

Trener crveno-belih kaže da će pristup utakmici biti kao i u beogradskom meču

Stankovića muče štoperi, ali najavljuje fenomenalnu Zvezdu: Moja glava ne razmišlja da branim 4:0
Copyright Dejan Stanković foto: 24sedam/D. N.

Malo ko se nadao da će Crvena zvezda dan uoči revanša plej-ofa Lige Evrope protiv Kluža sa dve noge biti u grupnoj fazi drugog po jačini UEFA klupskog takmičenja.

Izabranici Dejana Stankovića su, ipak, prošlog utorka na stadionu „Rajko Mitić“ završili skoro ceo posao i preostalo im je da u Rumuniji u četvrtak (20.30) overe plasman u Ligu Evrope.

– Ne želim da se dešavaju nikakvi scenariji koje nismo pripremili. S najjačim snagama ćemo ući u meč, igramo protiv ozbiljne ekipe. Ponavljam, bolje je doći s 4:0 nego sa 0:0, ali to neće promeniti naš odnos prema utakmici i protivniku – najavio je na konferenciji za medije strateg srpskog prvaka Dejan Stanković.

Mladi stručnjak istakao je da je Kluž izvanredna ekipa. – U jednom trenutku smo se i mi i oni našli u čudnoj situaciji, posle ispadanja iz Lige šampiona. Pod pritiskom, verovatno, nisu uradili ono što su zamislili u Beogradu. Moje poštovanje prema njima je ogromno i smatram da su veoma dobra ekipa. Rezultat iz prvog meča je plod nečega što smo mi zamislili i odradili na terenu, odigrali smo dobru utakmicu, onako kako treba da izgleda naš tim. Ne verujem da je razlika između dve ekipe baš za 4:0, ali pohvale mojim mocima, koji su do poslednjeg minuta igrali kao da je 0:0.

Začudio se Stanković kada je dobio pitanje da li je nekada u igračkoj karijeri izgubio 4:0.

– Ne razmišljam o tome. Gubio sam 6:0 u reprezentaciji, 5:2 od Šalkea, ali kakve to veze ima? Ne razmišljam tako, ne mogu da se projektujem tako da razmišljam da ću da izgubim 4:0. Ne mogu da dobacim dotle, moja glava ne razmišlja tako da branim 4:0 i da ću možda izgubiti tim rezultatom.

Uz čestitke Pavkovu i Degeneku na rođenju dece, Stanković je otkrio da ima malih nedoumica oko startnih 11 za sutrašnji meč.

– Falko ima rupturu mišića, probali smo sve. Nedostaje nam vreme. Isto tako s Milošem, uradili smo sve što je moguće, danas će probati. Ako bude mogao igraće. Imamo problem i sa Dragovićem, takođe ima malu rupturu mišića. Ostali su svi spremni, nema razloga za kalkulacije, ovo su evropske utakmice, gde Crvena zvezda treba da izgleda fenomenalno, kao što je to uradila u Beogradu. Rotiranja neće biti, osim ukoliko nas na to ne prisili stanje naših igrača – kazao je Dejan Stanković, koga su rumunske kolege pitale za jednog od njihovih legendarnih fudbalera Kristijana Kivua, koji se posle igračke karijere, posvetio trenerskom poslu u mlađim kategorijama Intera, čiju su slavu nekoliko godina zajedno pronosili.

Pročitajte još

– S obzirom da su mi klinci prošli tu školu i gledao sam kako Kristijan radi, pred njim je stopostotna budućnost trenera. To je dokazao posle dve godine rada sa U17 i U18 timom. Sad je dobio mladi tim Intera, to nije lako. Velika odgovornost, gde se već projektuju igrači za Seriju A. Ne sumnjam da će Kristijan biti svetla tačka rumunskog trenerskog posla, 100% verujem u njega – istakao je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike