Partizan upisao prvu trojku u Superligi! Saldanja i Menig srušili Vojvodinu u Novom Sadu! (VIDEO)

06.08.2023

20:55

0

Autor: A. Š.

Derbi 2. kola Superlige Srbije igrao se na Karađorđu

Partizan upisao prvu trojku u Superligi! Saldanja i Menig srušili Vojvodinu u Novom Sadu! (VIDEO)
Copyright FK Partizan

TSC se pre sedam dana provukao, ali Vojvodina večeras nije uspela. Partizan je u derbiju 2. kola Superlige Srbije upisao prvu trojku ove sezone, slavivši na "Karađorđu" 2:0 (0:0).

Uz sve muke koje su okružile klub iz Humske, deluje da je Igor Duljaj uspeo da napravi tim kadar da, ako ništa drugo, bude barem ravnopravan konkurent za šampionski tron. I u Bačkoj Topoli i u Novom Sadu, crno-beli su većim delom meča bili ti koji su se pitali za dešavanja na terenu, s tom razlikom što su večeras uspeli da zatvore meč i privedu ga bez drame kraju.

Sjajno je Valjak ušao u derbi sa Vojvodinom, Severina je po desnoj strani u prvih 20-ak minuta pravio dar-mar, a što već tada Partizan nije bio u rezultatskom plusu Novosađani najviše mogu da zahvale čuvaru mreže Careviću.

S druge strane, domaćin je tek na momente uspevao da zapreti Valjku. Najagilniji je bio Čumić, ali mu je u najisturenijem delu tima nedostajala konkretnija podrška kako bi "lale" ozbiljnije ugrozile Jovanovića.

Partizan je do vođstva došao praktično iz svlačionice na startu drugog poluvremena. Menig je proigrao Natha, ovaj "ispod zemlje" uposlio Saldanju, a Brazilac je levom nogom samo ćušnuo loptu ispod ruke Carevića sa veliku radost nekoliko hiljada "grobara" koji su stigli u Novi Sad sa pruže podršku crno-belima.

Neočekivano, Valjak je tada potpuno stao. Novosađani su preuzeli inicijativu, imali nekoliko izuzetno obećavajućih napada da dođu do izjednačenja, a kada ih nisu iskoristili usledila je kazna. Sevnula je u 74. minutu kontra Partizana, lopta je došla do Meniga, koji se iskosa sa leve strane namestio u kaznenom prostoru rivala i sa 15 metara postigao fenomenalan gol za overu trijumfa crno-belih.

Superliga, 2. kolo:

Četvrtak
Radnički Niš - TSC 0:3

(Ćirković 63, Rakonjac 83, Kuveljić 90)

Subota
Javor - Novi Pazar 3:1

(Gigić 13, Milan Obradović 47, Kempbel 51 - Adešina 56)
Železničar - Mladost 0:2
(Sremčević 14, Milošević 36)

Nedelja
Crvena zvezda - Napredak 4:0

(Kraso 5p, 71, Bukari 35, Mijailović 37)
Radnički 1923 - Čukarički 1:2
(Činedu 62 - Docić 57, Tošić 47)
Vojvodina - Partizan 0:2
(Saldanja 47, Menig 74)
21.05 IMT - Voždovac

Ponedeljak

18.00 Radnik - Spartak
Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Partizan je pobedio Vojvodinu 2:0.

90. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena.

87. MINUT - Žuti karton dobija i Šćekić.

82. MINUT - Dve izmene pravi u Duljaj. Nikolić je na terenu umesto Severine, a Trifunović je zamenio Meniga.

78. MINUT - Dvostruka promena kod Novosađana. Radulović je zamenio Čumića, a Jovanović Nikolića.

75. MINUT - Odmah posle gola Meniga, Pantić je na terenu umesto Natha.

74. MINUT - GOOOL! Partizan vodi 2:0, strelac je Menig! Holandski ofanzivac je na maestralan način krunisao kontru crno-belih.

70. MINUT - Crnomarković je tražio promenu, umesto njega na terenu je odlazeći štoper Vojvodine Traore.

63. MINUT - Bolingi dobija žuti karton zbog žestokog prigovora posle faula nad Kanuteom. Vezista Partizana potom završava meč, kao i Stojković. Zamenili su ih Šćekić i Filipović. 

58. MINUT - Dve velike prilike za domaćina. Najpre je Čumića u poslednjem trenutku blokirao Stojković, a posle kornera i šuta Crnomarkovića glavom, Malbašić je ostao za malo kratak da loptu pored stative ubaci u mrežu Partizana.

56. MINUT - Meč je nekoliko trenutaka bio u prekidu, pošto je pas utrčao na teren i "optrčao nekoliko krugova" pre nego što je izašao.

52. MINUT - Nova promena kod domaćina. Miletić je zamenio Bukinca.

47. MINUT - GOOOL! Partizan vodi u Novom Sadu, strelac je Saldanja. Natho je maestralno proigrao Brazilca, koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i loptu ćušnuo pored Carevića.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu. Igor Duljaj nije ništa menjao u sastavu u odnosu na početak meča, dok je kod domaćina Bolingi zamenio Vukića.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Igraće se dva minuta nadoknade vremena.

37. MINUT - Posle nekoliko opasnih napada Vojvodine u poslednjih desetak minuta, ponovo prete crno-beli. Severina je ostao usamljen na ivici kaznenog prostora malo udesno. Šutirao je u kontra ugao, ali je Carević bio dobro postavljen i lako je intervenisao.

FK Partizan
 

26. MINUT - Prvi put na meču ozbiljnije preti Vojvodina, ali je Jovanović uspeo da zaustavi šut Malbašića gotovo iz mrtvog ugla sa sedam, osam metara s desne strane.

19. MINUT - Po jedan žuti karton na obe strane. Lazarević kod Novosađana i Kanute kod crno-belih.

14. MINUT - Prvi žuti karton u ekipi Partizana dobija Ilić, posle taktičkog faula nad Čumićem koji je bio u izuzetno opasnom prodoru po levoj strani.

FK Partizan
 

11. MINUT - Najbolja prilika za Partizan. Severina i Saldanja su kombinovali, lopta je potom došla iskosa na levu stranu do Meniga koji je šutirao sa desetak metara, ali je bio izblokiran. Posle kornera nije bilo opasnosti za domaće.

5. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Bukinac, posle faula nad Severinom.

1. MINUT - Počeo je meč u Novom Sadu.

SASTAVI

VOJVODINA: Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Bukinac – Milosavljević, Zukić – Čumić, Nikolić, Malbašić – Vukić.

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Belić, Kanute – Severina, Natho, Menig – Sladanja.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike