APOEL, Zvezda, APOEL, pa Partizan! Vojvodina mora ovo da prebrodi!

04.08.2023

15:06

0

Autor: D. N.

Trener Novosađana Batak hvalio crno-bele, odnosno njihova pojačanja

APOEL, Zvezda, APOEL, pa Partizan! Vojvodina mora ovo da prebrodi!
Radoslav Batak - Copyright MN Press

Fudbaleri Vojvodine su već završili takmičenje u kvalfikacijama za Ligu konferencija. Od ekipe Radoslava Bataka u dvomeču je bolji bio APOEL. U oba meča, bilo je po 2:1 za Kiprane, tako da sada mogu da se koncentrišu na Superligu.

U nedelju će na "Karađorđu" gostovati Partizan, koji je u uvodnom kolu odigrao nerešeno sa TSC-om, dok je Vojvodina ubedljivo izgubila od Crvene zvezde

- Utakmica sa Partizanom došla je u delikatnom trenutku, međutim, od prve utakmice od kako smo stigli u februaru, imali smo i težak raspored i teške utakmice i plej-of. Ali, nakon ovog meča, još više sam ubeđen da ako ponovimo igre iz prvog poluvremena sa APOEL-om, imamo razloga za uspeh - kazao je Batak uz komentar narednog rivala.

- Partizan je jači u odnosu na prošlu godinu, došli su Mateus, Severina, uz igrače koji su tu od prošle sezone i sigurno da su sada kvalitetniji tim. Ali, ako budemo ušli kao juče u prvom poluvremenu, energetski, verujem da imamo razloga za optimizam. Malbašić se vratio posle povrede i dobro je odigrao protiv APOEL-a.

U klubu vlada odlična atmosfera, jutros nas je na treningu posetio predsednik Dragoljub Zbiljić sa nekoliko članova uprave što je jako bitno. Oni su prepoznali da smo kao ekipa dali maksimum, da smo igrali protiv ozbiljne ekipe, koja je ne tako davno izbacila i Partizan i Crvenu zvezdu iz Evrope.

Pokazali smo se u dobrom svetlu, što je rekao i trener Sa Pinto priznao nakon utakmice. Namučili smo APOEL, da smo dobijali duele i da smo bili bolji u prvom delu meča. Nakon prespavane noći, sa još većom energijom i motivacijom, u teškom rasporedu, rasporedićemo energetski igrače.

MN Press
 

Imamo 24 podjednako kvalitetna igrača koji mogu da u svakom trenutku odrade svoj deo zadatka, imamo i mlade igrače koji su protiv Crvene zvezde pokazali da su budućnost Vojvodine. Ako ponovimo pristup, imamo mnogo razloga da verujemo u pobedu - dodao je šef struke novosadske "stare dame".

Biće promena

- Zukić i Milosavljević su pretrčali mnogo i pokazali da mogu mnogo da nam pruže. Zukić nam je zaista motor ekipe i pokazao je opet koliko nam znači. Ipak, iako neki igrači misle da mogu, moramo da mislimo da energetski budemo potpuno spremni i videćemo na kojim pozicijama će nam biti potrebno osveženje - objasnio je Batak.

Za njega je bitno da pristup ostane isti, kao i posle APOEL-a, tako i nakon derbija sa Partizanom.

- Imali smo pehove, primali smo golove iz nespretnih okolnosti. Protiv Crvene zvezde smo sami sebi dali gol, juče je sudija svirao penal, a prethodno je njihov igrač igrao rukom, ali da ne ispadne da tražimo alibi.

Pritisak je veliki, ali takmičarski. Ja sam i igračima na sastanku pre APOEL-a, da pristup bude pravi, da igramo ofanzivno, dinamično i kvalitetno i podvukao sam da će se posle APOEL-a opet igrati fudbal. Tema sastanka je bila da će Vojvodina biti željna dobre igre šta god da se desi i da će Voša igrati pod željom, a ne pod moranjem i sa istim pristupom ulazimo u derbi sa Partizanom - naglasio je Batak.

Iako je raspored težak na startu sezone, veruje da će njegov tim prebroditi ovaj period.

- Da li je bolje ili nije, videćemo. APOEL, Crvena zvezda, APOEL, pa Partizan, na nama je da to prebrodimo. Mi posle toga treba da uđemo u seriju, ali to su samo na papiru lake utakmice, na terenu se dobijaju utakmice. Mi posle toga imamo Kruševac, pa Radnički u Novom Sadu, ali da ne gledamo mnogo u budućnost, predstojeći derbi nam je mnogo bitan - zaključio je Batak.

Duel Vojvodine i Partizana zakazan je za nedelju, sa početkom u 19 časova, uz direktan prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Određene su i sudije, a to su Miloš Milanović i njegovi pomoćnici, Uroš Stojković i Milan Šutulović. Za četvrtog arbitra je određen Marko Delibašić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike