Bufon bez fudbala ne može! Samo što je objavio kraj karijere, već se vratio u reprezentaciju Italije!

06.08.2023

07:07

0

Autor: G. F.

Legendarni golman imenovan je za tim menadžera Azura

Bufon bez fudbala ne može! Samo što je objavio kraj karijere, već se vratio u reprezentaciju Italije!
Đanluiđi Bufon - Copyright Printscreen/Instagram/Alesto

Punih 28 godina stajao je između stativa, ispisao najsvetlije stranice italijanskog, pa i svetskog fudbala, a onda se pre nekoliko dana "penzionisao".

Veliki Đanluiđi Bufon bez posla je bio kratko. Nije se ljudski ni navikao na život bez treninga i utakmica, a već ima novo zaduženje. U fudbalu, naravno.

Fudbalski savez Italije saopštio je da je Bufon imenovan za tim menadžera reprezentacije Italije, an mesto koje je bilo upražnjeno od tragične smrti još jednog čuvenog Italijana Đanluke Vijalija.

Bufon će debi u stručnom štabu selektora Roberta Manćinija imati u septembru kada Azuri gostuju Severnoj Makedoniji i dočekuju Ukrajinu.

- Vraćam se u reprezentaciju, jer je to dete, koje je pre 30 godina prošlo kroz kapiju Koverćana prvi put i dalje ono koje želi da sanja i živi taj san sa italijanskim navijačima - napisao je Bufon na društvenim mrežama.

 

 

Slavni Điđi je rekorder sa 176 nastupa u dresu Italije, a nakon što je prošao sve mlađe kategorije debitovao je još u oktobru 1997. na meču sa Rusijom.

Sa Italijom je osvojio titulu prvaka sveta na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, ima srebro na EURO 2012, bronzu sa Kupa konfederacija 2013, a bio je i prvak Evrope 1996. godine sa U21 selekcijom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike