Gde je i šta radi Zvezdin bivši trener?! Zenga izdaleka pričao o Bufonovoj penziji i podsetio da mu Ronaldov klub nije davao platu

03.08.2023

11:32

0

Autor: D. N.

Legendarni čuvar mreže je pričao i o stanju na golmanskoj sceni u svetu i Italiji

Gde je i šta radi Zvezdin bivši trener?! Zenga izdaleka pričao o Bufonovoj penziji i podsetio da mu Ronaldov klub nije davao platu
Valter Zenga - Copyright Profimedia

Đanluiđi Bufon je odlučio da ode u penziju, pa je to bila jedna od najvažnijih sportskih vesti dana. O povlačenju 45-godišnjeg legendarnog italijanskog golmana govorio je i stariji kolega, 63-godišnji Valter Zenga.

- Poslao sam mu poruku, ali bićemo u kontaktu. On je legenda, nije samo još jedan golman. Ne znam da li je najveći svih vremena, jer smatram da rangiranje nije realno, ali to je čovek koji je imao karijeru dugu 28 godina. Čovek koga proglase za najboljeg golmana sveta je legenda - kazao je za "Korijere delo sport "Zenga, koji je analizirao i trenutnu situaciju sa golmanima u Italiji.

- U svetu postoji mnogo dobrih golmana, na istom su nivou, mada to mnogo zavisi i od raznih kriterijuma. Prošle sezone, Manjan i Onana su bili glavni na sceni. Kada pričamo o našim (italijanskim) golmanima, mislim da je Meret koji je osvojio titulu (sa Napolijem prim. aut.) odličan jer je staložen, a Vikario se izborio za odlazak u Totenhem. Sviđa mi se i Audero, i da sam sada u Interu, razmislio bih o njemu - objasnio je Zenga.

Kao golman, ostavio je najdublji trag u Interu, a kao trener je radio u brojnim klubovima, na nekoliko kontinenata. Između ostalog, sedeo je i na klupi Crvene zvezde. Sada je na prilično egzotičnoj destinaciji, u indonežanskom Persita Tangerangu.

Tamo je razvojni direktor.

- Recimo da mogu da kažem da mi ništa nikada nije nedostajalo. Osetio sam stres u svakom mogućem obliku. U svakom dobu ima ga dovoljno, osetio sam ga kao igrač, kao trener, a sada imam novu ulogu. Ja sam veza između kluba i trenera. Nadgledam trening-centar i pomažem iskustvom u organizaciji. Mogu mnogo toga da ponudim, s obzirom na to da ima 63 godine.

Italijan se prisetio i boravka u Al Nasru, za koji sada igra Kristijano Ronaldo i koji nema finansijskih problema. Ali, kada je Zenga bio tamo, 2010. godine, bilo ih je mnogo.

- Ronaldov sadašnji klub me je terao da podnesem ostavku, pa je spor rešen posredstvom FIFA. Za šest meseci nisam primio nijednu platu, mada sam ih dobio kasnije. Sada to ne može da se desi, jer je sve na nekom višem nivou - zaključio je Zenga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike