Cilj je plasman u grupnu fazu Lige Evrope: Čukarički gostuje u Kragujevcu, ali pažnja je u Nionu

05.08.2023

15:31

0

Autor: A. S.

Brđani ove sezone biju bitku na dva fronta

Cilj je plasman u grupnu fazu Lige Evrope: Čukarički gostuje u Kragujevcu, ali pažnja je u Nionu
Miladin Stevanović - Copyright MN Press

Čukarički obve sezone igra na dva fronta, a dok čekaju na početak kvalifikacija za Ligu Evrope, fokusirani su na domaću Superligu. Tako su u prvom kolu bili bolji od niškog Radničkog, a sada ih čeka gostovanje u Kragujevcu ekipi Radničkog 1923.

Taj meč je na programu u nedelju od 17 sati, a defanzivac Brđana, Miladin Stevanović je istakao da ekipa može i mora mnogo bolje.

- Rezultat je bio izvrstan, igra baš i ne. Ali, uvek su specifične prve utakmice, sećamo se veoma dobro prošle godine i poraza od TSC-a na Banovom brdu. Ekipe su tek završile pripremni period, bilo je i dosta promena, eto Nišlije su sa novim trenerom, siguran sam da će imati ove sezone ekipu za gornji deo tabele. Nova sezona, svi kreću od nule. Uz to dugo nismo pobedili Radnički na Banovom brdu. Bili smo odlični u prvih 20 minuta, ali nismo iskoristili jedanaesterac, poništen nam je pogodak. Potom smo i mi imali sreće, gosti su pogodili stativu sa penala... Ponavljam, samo je rezultat bio bitan na startu sezone – kazao je desni bek Brđana Miladin Stevanović, pa se dotakao narednog rivala:

- Igrali smo veoma zanimljive mečeve protiv njih prošle sezone. Jesmo dva rešili u korist, jednom je bilo nerešeno, ali su nam sva tri puta zadavali ogromne probleme. Između ostalog, i u tom susretu koji je igran na „Čika Dači“. Sada nas ponovo čeka malo neuobičajen termin, zbog činjenice da Kragujevčani nemaju refklektore, ali se nadam da temperatura neće biti kao prošle godine.

O rivalu, nekadašnji fudbaler Partizana je imao samo reči hvale.

- To je ekipa koja ima sjajnog trenera, jedan je od retkih koji je čitavu prethodnu sezonu proveo u svom klubu u kontinuitetu. Igrali su dopadljiv fudbal, uvek su nam stvarali dosta problema. Imaju prepoznatčljiv sistem igre, kvalitetne igrače, znamo koliko je teško slaviti trijumf u Kragujevcu – kazao je Stevanović i istakao:

- Pri selektiranju ekipe Radnički je angažovao i nekoliko bivših igrača Čukaričkog, što dovoljno govori o sistematskom radu ovog tima. Dobro ih poznajemo, znamo da su među najboljim pojedincima kragujevačkog tima. Želeo bih da pohvalim i navijače Radničkog, lično uvek volim kad ima što više publike, nadam se da će i sada biti tako.

Na kraju, bilo je komentara i o žrebu za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, koji će se održati u ponedeljak od 13 sati u Nionu.

- Pogledali smo ko su nam potencijalni rivali, komentarisali koga bismo voleli da izvućemo... Na prvi pogled, jasno je da su na ovom nivou evropskog fudbala svi rivali izuzetno kvaliteteni, ali je želja da izbegnemo Olimpijakos, Genk i Karabag. Videćemo kakve smo sreće. Koga god da izvučemo, cilj je plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Tokom prve dve runde kvalifikacija u Ligi šampiona i Ligi konferencije svedoci smo bili mnogih velikih iznenađenja. Opet, do evropskih mečeva ima sasvim dovoljno vremena, bićemo uigraniji, svakako i svežiji nego prošle sezone u ovo doba. Jednostavno, za ovo smo se borili čitave prošle godine, na nama je da sada uživamo, ali i da ostvarimo dobre rezultate u istorijskoj sezoni za Čukarički. Ujedno, i da pokušamo da popravimo koeficijent srpskog fudbala – kazao je Stevanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike