Bahar "promenio ploču" posle kritika nakon meča sa Vojvodinom! Morali smo da budemo ubitačniji u napadu!

04.08.2023

12:42

0

Autor: D. N.

Trener Crvene zvezde otkrio i na koje fudbalere ne može da računa u duelu sa Napretkom

Bahar "promenio ploču" posle kritika nakon meča sa Vojvodinom! Morali smo da budemo ubitačniji u napadu!
Barak Bahar najavio duel sa Napretkom - Copyright FK Crvena zvezda

Posle uspešnog početka nove sezone u Superligi i pobede nad Vojvodinom, fudbalere Crvene zvezde očekuje novi prvenstveni duel. Na "Rajku Mitiću" će u subotu (20.05, Premium 1 TV Arena sport) dočekati Napredak.

Posle meča sa Novosađanima imao je neke zamerke na igru posebno u prvom poluvremenu, mada je sada malo korigovao mišljenje.

- Dešava se da se ono što vidite odmah posle utakmice i ono što vidite kada analizirate meč razlikuju. U prvom trenutku nisam bio zadovoljan prvim poluvremenom, ali kada sam dodatno analizirao, shvatio sam da i nije bilo tako loše. Mada, mogli smo još bolje. Da budemo ubitačniji u napadu, na primer...

Imali smo mnogo prilika i morali smo da ih realizujemo, kao protiv Fiorentine. To su stvari koje želimo da unapredimo, da stvaramo još više prilika i da budemo efikasniji - kazao je na početku konferencije trener prvaka Srbije.

Usledilo je pitanje da li je njegova filozofija u fudbalu "na gol više", ili da je važna pobeda, bez obzira na rezultat.

- Moja filozofija je uvek da pobeđujemo, da igramo atraktivan fudbal uz visok presing i da navijači budu srećni dok gledaju meč. Mislim da ste videli moju filozofiju na terenu - rekao je Izraelac koji nije iznenađen učinkom svojih igrača.

Mnogo toga je već znao o njima.

- Ne volim da govorim o onome što je bilo pre, došao sam sa svojom vizijom, znao sam i pre toga ekipu. Neki igrači su me iznenadili, neki možda manje, ali sam zadovoljan ekipom, nastavljamo da radimo i naperedujemo.

Zna se ko neće igrati

- Aleksandar Katai je počeo polako da trči posle povrede, ali da još nije spreman. Zbog povrede neće igrati ni Mirko Ivanić. Takođe, još nije spreman ni Jovan Mijatović, a zbog bolesti van tima je Stefan Leković - objasnio je Bahar.

Takođe je pričao i narednom protivniku, Napretku koji je na startu poražen od novajlije Železničara.

- Prethodna utakmica je istorija, vežbamo različite stvari, protiv ofanzivnih i defanzivnih ekipa. Pripremamo se da odgovorimo na različite situacije i rivale. Ne volim da govorim šta ćemo raditi protiv protivnika. Dobro smo analizirali njihovu utakmicu protiv Železničara, gledali smo prethodne utakmice protivnika.

Posle identičnih pobeda nad Fiorentinom i Vojvodinom od 5:0, euforija je možda malo splasnula, ali očekivanja su i dalje velika...

- Moj posao i posao mog stručnog štaba je to da pripremimo ekipu. Znam da su očekivanja da se u prvih 10 minuta postignu tri gola, to nas samo dodatno motiviše da napredujemo. Ne slušamo šta se priča i piše, to ne utiče previše na nas, već smo fokusirani na rad i da budemo još bolji - istakao je Bahar koji je dobio i pitanje, da li bi mogao da padne rekord po broju postignutih golova prethodne sezone, s obzirom na ubedljiv trijumf nad Vojvodinom, od 5:0.

Na kraju prošle sezone gol razlika je bila 96:19.

- Tek smo počeli, ovo je bila prva takmičarska utakmica, a u budućnosti ćemo moći da razgovaramo o rekordima - zaključio je Bahar.

Inače, Zvezda je takođe podsetila navijače da ko nije obnovio sezonske karte za predstojeću sezonu, to može da učini onlajn putem uz popust od 1.000 dinara, ali i u Servisu za članstvo stadiona “Rajko Mitić”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike