Trenerska karijera nije trka na 100 metara, već je maraton! I zbog njega će Srbija ostati budna, a on je oduvek znao šta će biti!

30.07.2023

15:15

0

Autor: A. S.

Čačanin uživa u poslu i prvoj samostalnoj sezoni u NBA ligi

Trenerska karijera nije trka na 100 metara, već je maraton! I zbog njega će Srbija ostati budna, a on je oduvek znao šta će biti!
Darko Rajaković - Copyright Tanjug/Chris Young/The Canadian Press via AP

Srbije će u predstojećoj NBA sezoni imati još jednog predstavnika i to Darka Rajakovića, koji će sa klupe predvoditi Toronto Reptorse. Tako će rođeni Čačanin, posle Igora Kokoškova biti tek drugi srpski trener na klupi tima iz najjače lige na svetu.

U razgovoru za Sportski žurnal, Rajaković je govorio o svom početku, ali i činjenici da trenerska karijera nije trka na 100 metara.

- Od početka bavljenja trenerskim poslom uvek sam bio vrlo ambiciozan, ali istovremeno sam znao da trenerska karijera nije trka na 100 metara, već je dugačak maraton. Tek sada sam istrčao polovinu maratona, imam još mnogo pred sobom. Trenutno sam u 27. godini trenerskog rada i nadam se da ću još toliko ostati u trenerskim vodama. Uživam i lepo mi je - rekao je Rajaković u intervjuu za Sportski žurnal.

Rajaković je u Sjedinjenim Američkim Državama od 2012. godine. Najpre je u Tulsi radio kao asistent, kao i u Finiksu i Oklahomi, da bi nakon Memfisa, usledio i prvi samostalni angažman u Torontu.

- Nisam o tome mogao da maštam, jer u tom trenutku nije bilo takvih primera, pa nije izgledalo kao nešto moguće, ali stvari su se menjale tokom godina. Košarka je postala globalni sport, tako da posle 27 godina od trenerskog početka dobio priliku da radim kao trener u Toronto Reptorsima - rekao je Rajaković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike