Novo pojačanje Partizana u istom danu, stiže iz Superlige, stara želja crno-belih

27.07.2023

17:26

0

Samo dva dana pre početka prvenstva oslabili prvog rivala

Novo pojačanje Partizana u istom danu, stiže iz Superlige, stara želja crno-belih
Aranđel Stojković u dresu TSC-a - Copyright MN Press

Partizan završio dva pojačanja u istom danu – jedno za ogromne pare, drugo za simboličnu sumu.

Samo nekoliko sati nakon što je angažovao Mateusa Saldanju iz Džef junajteda, za šta je platio Japancima 1.300.000 dolara, Partizan je angažovao i igrača iz Superlige - Aranđela Stojkovića, za čiju slobodu je TSC-u uplatio 150.000 evra.

Radi se o otkupnoj klauzuli koja je važila za defanzivca, koji se takođe može koristiti kao zadnji vezni, koja je važila do poslednjeg dana jula.

Piše Telegraf da se igrač nije nešto pitao, kao ni da nije bilo ozbiljnijih pregovora, jer je "valjak" platio obeštećenje, tako da za tim nije ni bilo potrebe. Crno-beli su doveli igrača kojeg su želeli još dok je bio u Vojvodini. Zanimljivo je da je to učinjeno samo dva dana pre početka nove sezone, koju će Parni valjak započeti gostovanjem u Bačkoj Topoli.

Tako je klub iz Humske konačno uspeo da privoli Stojkovića, za kojeg su se godinama interesovali, a tek sada su se stekli uslovi da ga angažuju. Biće zanimljivo videti kako ga trener Igor Duljaj vidi u timu.

Prošle sezone, pod vođstvom Žarka Lazetića, promenio je gotovo sve uloge u odbrani, ali nije bio standardan. Pojavio se i kao zadnji vezni, kao u većem delu svoje karijere, pa svi nestrpljivo čekaju da započnu treninzi kako bi se videlo gde može najviše da doprinese.

Možda je to rešenje za štopera kojeg "parni valjak" već nedeljama traži, nakon odlaska Igora Vujačića u Rubin. Trenutno, stručni štab ima na raspolaganju samo Svetozara Markovića, Sinišu Saničanina i Mihajla Ilića. Možda bi Stojković mogao da odgovori zahtevima kao štoper, ali samo u formaciji sa trojicom u liniji. Posebno s obzirom na to da još nema dogovora sa Matijom Nastasićem, a sezona je pred vratima.

Aranđel Stojković, star 28 godina, u karijeri je nastupao za BSK Borču, OFK Beograd, Spartak i Vojvodinu pre dolaska u TSC. U Superligi je sakupio preko 200 utakmica. Na neki način, ovo će mu biti povratak među crno-bele, jer je u mlađim kategorijama bio član Teleoptika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike