Partizan prodao golmana u Slovačku! Popović prošao sve selekcije kluba, sve je bilo jasno kad je kupljen novi

25.07.2023

21:13

0

Autor: P.K.

Ide u jedan od najjačih klubova u zemlji, igraće Ligu konferencija

Partizan prodao golmana u Slovačku! Popović prošao sve selekcije kluba, sve je bilo jasno kad je kupljen novi
Aleksandar Popović - Copyright MN Press

Partizan je rekonstrukciju ekipe počeo od golmana, što je negde i potvrđeno angažovanjem Aleksandra Jovanovića, a to je opet izgleda ubrzalo odlazak Aleksandra Popovića.

Kako piše Telegraf došao, mladi golman nastavlja karijeru u Dunajskoj Stredi, aktuelnom šampionu Slovačke.

U utorak su pregovori između Partizana i Dunajske Strede ušli u završnu fazu, što je dovelo do toga da 23-godišnji Popović dobije odobrenje da napusti ekipu. Očekuje se da će u sredu otputovati u Slovačku radi medicinskih pregleda i dogovora o ličnim uslovima, nakon čega bi trebalo da potpiše dugoročni ugovor.

Ovakav ishod događaja mogao se pretpostaviti još od prošle zime, kada je u Humskoj doneta odluka da se tokom leta izmeni veći deo ekipe, počevši od golmana. Tada je procenjeno da je potrebna nova energija i više iskustva, koja su personifikovana u Aleksandru Jovanoviću.

U tom kontekstu, Popoviću i njegovom zastupniku Zoranu Stojadinoviću je pre mesec dana saopšteno da golman može da napusti Partizan ako se pojavi odgovarajuća ponuda. Klub mu neće stvarati prepreke, ali neće biti problema ni ukoliko do transfera ne dođe.

Popović je odgajen u Partizanu, prošao je kroz mlađe selekcije kluba, a pridružio se prvom timu 2018. godine. Najpre je bio rezervni golman, pa je čak bio i na pozajmici u filijali Teleoptiku. Nakon što je Vladimir Stojković prešao u Al Feihu, Popović se ustalio među stativama. Imao je tokom mandata u prvom timu uspone i padove, što je uobičajeno za mladog golmana. Ali, promena kursa celog kluba ovog leta ga je naterala da traži sreću na drugom mestu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike