Partizan platio više od milion za Brazilca sumnjive biografije: Klub se ponaša kao da nema finansijske krize

27.07.2023

16:35

0

Jedno od najskupljih pojačanja u istoriji kluba...

Partizan platio više od milion za Brazilca sumnjive biografije: Klub se ponaša kao da nema finansijske krize
Mateus Saldanja - Copyright Profimedia

Stadion bez struje, duguju se plate igračima, na sve strane finansijski problemi, ali je Partizan u takvim uslovima uspeo da plasira transfer bombu, za srpske uslove naravno.

Mateus Saldanja je novi igrač Partizana! To su vesti koje je objavio Telegraf, koji je objavio da će crno-beli za Brazilca platiti 1,3 miliona dolara! To čini napadača jednim od najskupljih pojačanja u istoriji.

Saldanja je igrač japanskog Džef junajeda, ali je bio na pozajmici u Nefčiju, odakle je bez dozvole prešao u Partizan, sa kojim treba da potpiše četvorogodišnji ugovor.

Saldanja je u ponedeljak stigao u Beograd, prošao je lekarske preglede, ali su Partizan, Džef i igrač morali da čekaju Nefči, koji je odugovlačio sa papirima. Pretpostavlja se da su bili ljuti jer im je otišao najbolji igrač.

Saldanja je u februaru stigao u Nefči, do kraja sezone je odigrao ukupno 20 mečeva u prvenstvu u Kupu, postigao pet golova i upisao jednu asistenciju. Pre toga je odigrao 48 mečeva (četiri gola i asistencija) za japanski Džef junajted i 19 utakmica za kinseski Čengdu Rongčeng (tri gola, pet asistencija), odnosno 26 mečeva za Baiju odakle je i pošao na Daleki istok.

Ovih 1,3 miliona dolara je 1,16 miliona evra. Više novca je potrošeno tek na Umara Sadika (2 miliona evra), Sejdubu Sumu (1,65), Edunarda i Ljubomira Fejsu ( po 1,2), što znači da će i očekivanja od Saldanje biti ogromna pred novu sezonu.

Duljaj Saldanju vidi kao centralnog špica, dok će novajlija Aldu Kalulu i povratnik Nemanja Nikolić deliti minutažu. Ovakva gužva u napadu će verovatno dovesti do rastanka sa Andrijom Pavlovićem.

Bonus video:

Instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike