Dominacija: Zvezda opet u Lige Evrope! Crveno-beli pokorili i Kluž, Borjan je heroj meča

26.08.2021

17:44 >> 22:07

0

Ključni duel za plasman u Ligu Evrope

Dominacija: Zvezda opet u Lige Evrope! Crveno-beli pokorili i Kluž, Borjan je heroj meča
Copyright Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Aleksandar Dragović, FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je obezbedila plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Posle 4:0 u Beogradu, veliki deo posla je odrađen, a večeras je prolaz i potvrđen. U revanšu sa Klužom, na stadionu “Konstantin Radulesku” bilo je 2:1 za prvaka Srbije, zahvaljujući golovima Aleksandra Kataija iz penala i Milan Pavkova. Takođe, treba da se spomene i da je kapiten Milan Borjan odbranio penal.

Tako su crveno-beli i petu sezonu zaredom obezbedli grupu nekog UEFA takmičenja. Sa kim će sada biti u grupi, znaće se u petak, posle žreba koji će u Istanbulu biti u petak.

Da je večeras, moglo i moralo bolje, jeste, ali ipak konačni ishod je najvažniji.

Od početka je igrao manje-više očekivani sastav, sa Milanom Borjanom na golu, kao i sa Markom Gobeljićem i Milanom Rodićem na bekovima. Štoperi su bili Aleksandar Dragović i Miloš Degenek, iako su njihovi nastupi bili pod manjim znakom pitanja zbog ranijih povreda.

Ispred su bili Gelor Kanga i Seku Sanogo, a još istureniji je bio trio El Fardu Ben, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai. Najbliži golu protivnika, očekivano je bio Milan Pavkov.

I već u petom minutu, savršen start, penal je iskoristio Katai, mada je golman Giedrius Arlauskis bio blizu da odbrani. Ipak, šut je bio suviše jak.

Od tada, bilo je jasno da Kluž stvarno više nema šta da kalkuliše, jer su bili u minusu od čak pet golova. Do 25. minuta dva puta su ozbiljno pripretili, ali je Borjan odlično intervenisao. Ali je i Zvezda povremeno pretila. Ipak nedovoljno opasno.

Pritisak domaćina, ali i što je Zvezda “skinula nogu sa gasa” je urodilo plodom u 35. minutu, pošto je Gabrijel Debeljuh dao gol, za 1:1 kojim je domaćin barem malo vratio nadu. Takođe, postojao i problem pošto su do 38. minuta dobili Degenek, Rodić i Sanogo.

Na poluvremenu, Stanković nije menjao, ali je i ovaj deo utakmice počeo ponovo savršeno. Doduše, nešto više minuta je prošlo. U 53. minutu po levoj strani krenuo je Katai, sebi dao malo duži for, a na loptu je istrčao golman Kristijan Balgradean (ušao na poluvremenu). Ali odigrao je katastrofalno, loptu je poslao tačno na nogu Pavkova koji je sa 20-ak metara poslao u praznu mrežu.

Samo desetak minuta kasnije, izgubljena lopta, i na kraju penal koji je skrivio Dragović. Ipak, Borjan je odbranio nogom, a u nastavku, dvojica igrača su se sudarila. Tada je Zvezda imala mnogo, mnogo sreće.

U nastavku šansu su dobili i Radovan Pankov, Nenad Krstičić, Veljko Nikolić, Luis Dioni i Njegoš Petrović. Od 78. minuta Zvezdi je još dodatno bio olakšan posao. Džonatan Rodrigez je isključen.

Mada se ta prednost i nije videla na terenu što jeste problem. Mogao je Kluž i do gola.

Ali kao što je rečeno, cilj je ipak ispunjen. I to će se pamtiti.

Blog uživo 

Kraj meča, 1:2

Kraj! Pobedila je Zvezda i u gostima, pa se u grupnu fazu Lige Evrope plasirala ukupnim rezultatom 6:1. Apsolutni igrač utakmice je kapiten Milan Borjan, koji je odbranio penal i imao nekoliko sjajnih intervencija.

85. minut: Zvezda pokušava u finišu da “unovči” igrača više, ali bez uspeha za sada. Nisu uspeli Dioni, pa Ben, pa Petrović.

78. minut: Drugi žuti karton za Džonatana Rodrigeza. Za njega je meč završen.

73. Stanković je napravio četiri izmene da bi odmorio nosioce. Prvo je ušao Krstičić umesto Ivanića, a Pankov umesto Dragovića. Nedugo posle toga je Dioni zamenio Kataija, a Veljko Nikolić Pavkova.

Oba tima još od odbranjenog penala samo čekaju kraj meča.

63. minut: Dragović je slabo reagovao, oborio je Debeljuha i skrivio penal. Šutirao je Deak, ali je fenomenalni Borjan opet odbranio. On je već sada najbolji igrač utakmice.

61. minut: Moglo da bude 3:1. Katai je prošao iza odbrane, ali je od, sjajno se ušunjao Katai iza protivničke odbrane, Rodić je na vreme posla pas, ali umesto da sam završi iskosa, probao je Zvezdin as da pronađe Bena i domaći su stigli da reaguju.

59. minut: Borjan je imao još dve dobre intervencije. Posao jeste završen, pa zato možda Zvezda popušta u odbrani.

54. minut: GOOOOOL! Naizgled spora kontra Zvezde je krenula sa njene polovine. Dugačka lopta je krenula do Ivanića, golman Balgradean je istrčao da izbije loptu van šesnaesterca, ali se ona odbila samo do Pavkova, koji je sa nekih 20 metara uputio loptu u praznu mrežu.

Uvek je Pavkov tu kad treba!

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Dve izmene u Klužu. Izašao je prvi golman Arlauskis, a ušao drugi Kristijan Balradean. Pretpostavljamo da je u pitanju povreda. Izašao je i napadač Aleksandru Paun, a ušao vezni Klautriju Petrila.

Kraj prvog poluvremena, 1:1

Završeno je prvo poluvreme. Zvezda je imala start iz snova: Aleksandar Katai je iz penala doneo vođstvo gostima i ogromnih pet golova prednosti. Klužu je trebalo malo vremena da dođe sebi, a onda je krenuo na sve ili ništa.

Počeo je domaćin da napada sve jače, da bi u 34. minutu izjednačio, posle nekoliko odličnih šansi. Delovalo je da se Zvezda opustila i već posle 15 minuta počela da čeka kraj meča. Imaće šta svojim igračima da kaže Dejan Stanković.

38. minut: Zvezda je konačno imala dobru ideju. Ben je hteo da proigra Ivanića, ali je golman Kluža dobro reagovao. Važno je da se crveno-beli ne opuste previše, još je rano da se čeka kraj meča.

Nema, naravno, baš nikakvog razloga za paniku, ali je zbog nacionalnog koeficijenta dobro da Zvezda slavi i u gostima.

34. minut: Uspeo je Gabriel Debeljuh da zakači loptu glavom i sprovede je u mrežu. 1:1

Previše se Zvezda opustila. Kostače je lako prošao pored Rodića, Dragović nije bio dobro postavljen, a Pavkov nije pokrio Debeljuha. I dalje crveno-beli imaju ogromnu prednost, ali opuštanje nikad nije dobro.

25. minut: Kluž se oslobodio i sada napada Zvezdin gol. Opet je Borjan reagovao i boksovao snažan udarac Sigurjonsona sa 25 metara.

23. minut: Prva odlična prilika za Kluž. Probao je prvo Kostake iz šesnaesterca, a na odbitak je naleteo Deak i probao iz blizine, ali je Borjan sjajno, sa zemlje odbio loptu. Odlična reakcija na opasan napad!

18. minut: Kluž se malo oslobodio, Borjan je morao prvi put da reaguje, mada udarac Pauna nije bio toliko opasan.

14. minut: Kluž je imao prvi dobar napad, probao je da probije po desnoj strani, ali pored Dragovića se ne može. Imao je domaćin prvi korner, ali ništa nije uradio.

9. minut: Zvezda potpuno kontroliše meč. Kluž je u nokdaunu i deluje kao da mu se ne igra uopšte.

5. minut: Katai je bio siguran. Miloš Degenek je fauliran prilikom izvođenja kornera. Golman Kluža je “pročitao” stranu, ali nije mogao da zaustavi udarac “Magika”. Fenomenalan početak, Zvezda sada ima pet golova prednosti!

4. minut: Penal za Crvenu zvezdu!

1. minut: Počela je utakmica, Kluž je imao prvi napad!

Dolazak Zvezdinog autobusa pozdravili su njeni navijači:

Pogledajte kako je trenutno na stadionu “Konstantin Radulesku”:

Konstantin Radulesku, 24sedam/Dušan Nikolić

Konstantin Radulesku, 24sedam/Dušan Nikolić

Objavljeni su sastavi. Dejan Stanković je izveo identičan sastav kao pre devet dana u Beogradu. U njemu je i Miloš Degenek, koji je poslednjih dana trenirao smanjenim intenzitetom zbog povrede.

Kluž: Arlauskis – Manea, Čubotariju, Graovac, Kamora – Deak, Rodrigez, Sigurjonson, Kostače – Debeljuh, Paun. 

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić – Sanogo – Ben, Kanga, Ivanić, Katai – Pavkov. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike