Mbape predvodi igrački višak u PSŽ-u: Plaćeni skoro 300 miliona, godišnje plate su im pravo bogatstvo

23.07.2023

06:50

0

Vrhunska fudbalska imena, ali za njih u Parizu nema mesta

Mbape predvodi igrački višak u PSŽ-u: Plaćeni skoro 300 miliona, godišnje plate su im pravo bogatstvo
Braća Kilijan i Etan Mbape - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Pari Sen Žermen izbacio je Kilijana Mbapea iz tima i stavio ga na transfer listu. Malo ko ima para da ga dovodi na jednu sezonu, osim, naravno, zna se već ko.

U isto vreme, pojavila se baš loša vest da je kapiten Francuske spreman da potpuno propusti celu sezonu pred Evropsko prvenstvo, sedi na tribinama i samo dobija pare.

PSŽ je otišao na turneju u Japan bez njega, ali Mbape i ostali igrači na koje se ne računa su nastavili da treniraju, a kada se pogleda ko je sve tamo, koliko su plaćeni i kolike su im plate, jasno je da čak i prebogate šeike iz Katara to žulja.

Počnimo od Mbapea. On ima godišnju platu od 60 (ŠEZDESET) miliona evra i to bez bonusa. Među njegovim kolegama koji treniraju su i Žoržinjo Vajnaldum, koji se vratio sa pozajmice Romi, zatim i Leandro Paredes, kome je istekla pozajmica Juventusu. Prvi ima godišnju platu od 12 miliona evra, a drugi od 7,5 miliona.

Tu je i Julijan Draksler, kome je istekla pozajmica Benfiki i čija je plata 5,5 miliona evra. Tu su i Abdu Dijalo i Kolin Dagba.

Ni na koga od njih klub ne računa, a platio ih je vrtoglavih 288 miliona evra! Mbape je koštao 180, Paredes 40, Draksler 36, Dijalo 32… Njihove zbirne plate koštaju klub 90 miliona evra godišnje.

Ako je i od PSŽ-a, mnogo je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike