Veliki problem za crno-bele u najavi! Partizanov rival prijavio rasističke uvrede na stadionu u Humskoj

27.08.2021

10:01 >> 10:07

0

Brazilac Alano ispričao da su mu upućeni majmunski krici kad je napustio teren zbog izmene

Veliki problem za crno-bele u najavi! Partizanov rival prijavio rasističke uvrede na stadionu u Humskoj
Copyright Saša Zdjelar, Alano/FK Partizan

Portugalski mediji dali su publicitet informaciju o rasističkom ispadu na stadionu u Humskoj, kada je Brazilac Alano prijavio uvrede od strane jednog ili grupe navijača.

Navodni incident se odigrao u 67. minutu, po izlasku igrača Santa Klare sa terena. Kako bi izmena što pre bila izvršena Alano je izašao kraj aut linije na istočnoj strani terena, da bi posle toga pored severne tribine došao do klupe na zapadnom delu stadiona Partizana.

Na tom putu, negde iza gola Aleksandra Popovića Alano je doživeo rasističke uvrede zbog čega je uzbunio sve na svojoj klupi pokazujući tačno u pravcu odakle su mu upućene provokacije.

Reagovao je prvo četvrti sudija Englez Endrju Medli, zatim je o slučaju obavešten glavni arbitar Krejg Pouson, pa delegat utakmice. Portugalci ističu da je engleski sudija obavestio trenera Partizana Aleksandra Stanojevića i kapitena Lazara Markovića o mogućim posledicama sličnih ispada u daljem toku utakmice, pa je kao posledica svega došlo upozorenje zvaničnog spikera stadiona da se navija sportski.

Alano je potvrdio da je doživeo imitaciju majmunskih uzvika i njegova izjava će sigurno narednih dana biti predmet istrage protiv Partizana.

Neverovatno zvuči, ali nije nemoguće da navijači koji u svojim redovima imaju Sejdubu Sumu i Rikarda, a jedan od najvećih ljubimaca im je Senegalac Lamine Dijara i dalje posežu za takvim primitivnim uvredama protivničkih igrača. Čak, ako se dokaže da je u pitanju pojedinac, to neće amnestirati Partizan od krivice i zaštiti od reakcije Disciplinske komisije UEFA.

Podsećamo da je Crvena zvezda kažnjena zatvaranjem stadiona za odrasle navijače zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića od strane jednog navijača na utakmici protiv Milana u osmini finala Ligi Evrope.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike