Gotovo je! Zvezda prodala Erakovića za 7 miliona, neće u Moskvu! Šampion Srbije ima samo jednu molbu

18.07.2023

23:31

0

Autor: P.K.

Iako je bio već viđen u Moskvi, desio se preokret...

Gotovo je! Zvezda prodala Erakovića za 7 miliona, neće u Moskvu! Šampion Srbije ima samo jednu molbu
Strahinja Eraković - Copyright FK Crvena zvezda

Zenit, tim koji je već dugo neprikosnoven na terenu protiv moskovskih rivala, osvojio je još jednu veliku pobedu van terena: Strahinja Eraković, defanzivni igrač Crvene zvezde u četvrtak će formalno postati novi član ruskih šampiona!

Iako je u jednom trenutku izgledalo da će mladi reprezentativac Srbije preći u Moskvu, nositi grb Spartaka,Zenit je u poslednjem trenutku izveo obrt i uspeo da pridobije Erakovića gotovo pod istim uslovima.

Prema nezvaničnim informacijama koje je Mozzart Sport dobio, Crvena zvezda će od Zenita dobiti 7.000.000 evra, plus deset odsto od naredne prodaje. Eraković će za četiri godine, tokom kojih će biti pod ugovorom, zaraditi oko 6.000.000 evra. Još uvek nije odlučeno da li će mladi defanzivac ostati na Marakani još šest meseci, što Zvezda pokušava da postigne u finalnoj fazi pregovora.

Zenit i Spartak su Crvenoj zvezdi ponudili gotovo iste uslove, ali je ekipa iz Sankt Peterburga iskoristila pravo prvenstva kupovine, koje je uključeno u sponzorski ugovor koji Crvena zvezda ima sa Gazpromom.

Iako su postojali kontakti sa klubovima iz Nemačke i Španije, čini se da je Rusija bila Erakovićeva sudbina. Prvi je za njega pokazao interes Krasnodar, koji je i ovog leta, na predlog trenera Vladimira Ivića, pokušao da ga pridobije uprkos jačim konkurentima, ali su Spartak i Zenit bili šire ruke.

Kroz Zenitovu svlačionicu prethodnih godina prošli su mnogi srpski igrači, uključujući Branislava Ivanovića, Mateju Kežmana, Aleksandra Lukovića, Danka Lazovića, kao i Milana Rodića, Erakovićevog dosadašnjeg saigrača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike