Problemi u Junajtedu! Najskupljem defanzivcu u istoriji skinuta kapitenska traka!

16.07.2023

19:28

0

Autor: D. N.

Mediji su već "izabrali" naslednika posle tri i po godine "službe"

Problemi u Junajtedu! Najskupljem defanzivcu u istoriji skinuta kapitenska traka!
Hari Megvajer - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Hari Megvajer nije više kapiten Mančester junajteda. Tako je odlučio menadžer kluba sa "Old Traforda", Erik ten Hag, a kako se oseća posle ovakve odluke, oglasio se i iskusni defanzivac. Traku je nosio tri i po godine, pa je jasno da mu je sve palo teško.

- Posle razgovora sa menadžerom, obavestio me je da menja kapitena. Izneo je razloge, a iako sam lično veoma razočaran, nastaviću da dajem sve od sebe svaki put kada obučem dres. Želim da se zahvalim navijačima Mančester junajteda za briljantnu podršku u periodu dok sam nosio traku.

Od dana kada sam preuzeo tu ulogu, pre tri i po godine, bila je ogromna privilegija predvoditi Junajted. Bio je to jedan od najponosnijih trenutaka u mojoj karijeri do sada, jedna od najvećih počasti u klupskom fudbalu. Učinio sam sve što sam mogao da pomognem Junajtedu da bude uspešan, na terenu i van njega - napisao je na Tviteru Megvajer i zahvalio se menadžeru koji mu je pružio šansu.

- Uvek ću biti zahvalan Ole Gunaru Solskjeru što mi je prvi pružio tu odgovornost. Želim uspeh svakome ko je sada preuzme, imaće moju apsolutnu podršku - dodao je Magvajer koji je najskuplji defanzivac u istoriji Premijer lige.

U leto 2019. godine stigao je iz Lestera za 87 miliona evra, a posle prve polusezone dobio je i traku. Ko će biti novi kapiten, znaće se veoma brzo, mada se spekuliše da će to biti Bruno Fernandeš.

Ugovor sa "đavolima" važi još dve sezone, a u ovom prelaznom roku se pričalo da bi mogao da pređe u Vest Hem, Čelsi ili Bajern.

Do sada je odigrao 175 utakmica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike