Kraj jedne ere! De Hea napustio Mančester, poslao emotivnu poruku: Ovo je najveći klub na svetu, zajedno smo videli sve (GALERIJA)

08.07.2023

17:24

0

Autor: P.K.

Legendarni golman bio je član poslednje generacije kluba koja je osvojila titulu

Kraj jedne ere! De Hea napustio Mančester, poslao emotivnu poruku: Ovo je najveći klub na svetu, zajedno smo videli sve (GALERIJA)
De Hea s trofejom Premijer lige - Copyright Profimedia

Kraj jedne ere, definitivno. David de Hea je napustio Mančester junajted posle punih 12 godina. Njemu je ugovor istekao prošle nedelje.

Iako je bilo priče o pregovorima o produženju, kada je postalo jasno da Erik Ten Hag traži novog prvog golmana, 32-godišnji Španac je shvatio da je vreme da ide.

Član poslednje generacije Junajteda koja je osvojila titulu shvatio je da ipak nije za klupu.

De Hea se navijačima obratio putem društvenih mreža:

- Hoću da pošaljem ovu oproštajnu poruku svim navijačima Mančester junajteda. Želim da izrazim moju nepokolebljivu zahvalnost i poštovanje na ukazanoj ljubavi u poslednjih 12 godina. Mnogo toga smo postigli od kada me u ovaj klub doveo moj dragi ser Aleks Ferguson. Osećao sam neverovatan ponos kad god sam oblačio ovaj dres. Voditi ovaj tim, predstavljati ovu instituciju, najveći klub na svetu – to je čast koja je ukazana jako malom broju srećnih fudbalera.

Bio je ovo nezaboravan i uspešan period od kada sam došao ovde. Kada sam kao mladić napuštao Madrid, nisam ni pomišljao da ćemo postići to što ćemo postići. Sada je pravo vreme da prihvatim novi izazov, da gurnem sebe u novo okruženje. Mančester će uvek biti u mom srcu, Mančester me oblikovao i nikad me neće napustiti.

Videli smo sve.

De Hea je u Junajted došao 2011. kada je imao samo 21 godinu. Plaćen je 18,9 miliona funti. Osvojio je Premijer ligu, FA Kup, dva Liga kupa i Ligu Evrope. Španac je četiri puta poneo nagradu "Ser Mat Bezbi" za najboljeg igrača godine Junajteda.

Nekadašnji reprezentativac Španije drži golmanski rekord od 545 nastupa za klub, a odigrao je i 190 utakmica bez primljenog gola.

Pregovori su trajali od maja, ali De Heine brljotine u finišu sezone direktno su doprinele porazima od Sevilje u Ligi Evrope i Mančester sitija u finalu FA Kupa. Osim toga, imao je i težak kiks i poklon gol u porazu od Vest Hema, ali on nije ostavio posledica jer su i Njukasl i Liverpul zaređali sa slabim rezultatima, tako da je Liga šampiona ipak izborena.

Očekuje se da će prvi golman Junajteda sledeće sezone biti Andre Onana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike