Juventus, Belgija, Partizan, Duljajevo zivkanje i Dijara! Ovo je životna priča Kanutea!

12.07.2023

16:35

0

Autor: D. N.

Senegalac je imao zanimljiv fudbalski put do dolaska u Srbiju i promenio je nekoliko zemalja

Juventus, Belgija, Partizan, Duljajevo zivkanje i Dijara! Ovo je životna priča Kanutea!
Copyright FK Partizan/Foto Sandić

Novi fudbaler Partizana Frank Kanute se već pridružio novim saigračima na pripremama u Sloveniji. Odigrao je i test utakmicu protiv Drave, a u intervjuu za klupski sajt rekao je mnogo toga o sebi.

Za početak, kako je sve krenulo...

- Stigao sam u Italiju kada sam imao 12 godina. Bio sam u Senegalu, išao sam u školu, ali sam bio u školi fudbala mog oca. Svaki put kada bih završio s časovima, igrao sam fudbal s tatom. Išao sam u školu, ali hteo sam da igram fudbal.

FK Partizan/Foto Sandić
 

Znao sam da je moj san bio da postanem profesionalni fudbaler. Razmišljao sam o tome da pomognem svojim roditeljima. Sa 13 godina, kada sam pošao u srednju školu, rekao sam majci da ću prestati s fudbalom. U početku se nije slagala s tim - kazao je Kanute, a onda nastavio o odlasku u Italiju, odnosno Juventus. 

- Tri sezone nisam igrao, jer nisam imao dokumenta. Zatim sam odigrao dve sezone. U tom delu karijere mnogo mi je značio osvajač svetske titule sa Italijom, Fabio Groso, koji mi je praktično bio fudbalski otac, stvarno sam mu neizmerno zahvalan na svemu.

U Peskari sam odigrao prvi meč. Posle tri-četiri meseca, imao sam povredu. Nisam igrao puno. Onda sam otišao u Askoli. I tamo sam igrao. Moj poslednji klub u Italiji bio je Kozenca. Volim Italiju, njihove lige, fudbal. Sjajan je. Odrastao sam tamo, ali dobro mi je činilo i to što sam igrao drugde. Bio sam u Belgiji i Francuskoj i stekao tamo dosta iskustva.

Usledila je i priča o Belgiji.

- Velika promena. U početku je bilo odlično u Serklu. Ponovo sam odigrao tri, četiri meseca, a onda smo promenili trenera i od tada nisam mnogo igrao. Posle sam bio u nacionalnom timu, usledila je operacija, a onda sam igrao godinu dana u Sošou u Francuskoj. Imao sam takođe i opciju ostanka tamo, ali kako nismo ušli u ligu nisam želeo da ostanem.

Kada se Partizan javio, sve je relativno brzo završeno.

- Tokom odmora trener me je zvao svakog dana. Da, svakog dana… Pre toga nisam poznavao Srbiju i Partizan. Od kako sam došao, video trenera, razgovarao s njim, s predsednikom, s ljudima koji me okružuju, zaista sam se osetio dobro. Zato sam došao ovde. Prethodno sam o tome pričao samo sa agentom koji mi je rekao da se radi o velikom klubu koji pruža značajne opcije.

FK Partizan/Foto Sandić
 

U Beogradu tokom Kanuteovog kratkog boravka pre potpisa značajnu ulogu prilikom razgovora na ručku su imali Bibars Natho i Kvinsi Menig.

- Rekli su mi da je ovo dobar tim, velika ekipa, da imam zaista priliku da uradim nešto dobro. Ovo je kao odskočna daska, dođeš, igraš dobro, svi te zavole, i posle možeš da odeš više. Zaista su mi mnogo dobrog rekli o ovom timu, i mnogo su uticali na moj izbor. Svi su ovde divni prema meni, lepo su me primili, zaista sam prezadovoljan - kazao je Kanute i otkrio da je razgovarao i sa Laminom Dijarom, jednom od najomiljenijih stranaca koji su nosili drec crno-belih.

MN Press
 

Kanute je tek drugi senegalski fudbaler koji je zaigrao za Partizan.

- Razgovarao sam s njim samo jednom telefonom pre nekoliko dana. Saigrači su mi objasnili koliki trag je ostavio i koliko su ga voleli navijači.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike