Navijači Totenhema dobili svečano obećanje: Gotovo je sa antifudbalom! Igraće se fudbal za koji je potreban karakter!

01.07.2023

17:00

0

Autor: P.K.

Novi trener "pevaca" zvanično preuzeo klub i obradovao sve pristalice kluba

Navijači Totenhema dobili svečano obećanje: Gotovo je sa antifudbalom! Igraće se fudbal za koji je potreban karakter!
Endž Postekoglu - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Endž Postekoglu je u subotu i zvanično postao trener Totenhema i već prvog radnog dana je navijačima dao obećanje.

Postekoglu je prošlog meseca nasledio Antonija Kontea i dobio zadatak da popne klub na tabeli, posle vrlo slabog i razočaravajućeg osmog mesta prošle sezone.

Iako su Totenhem vodila velika trenerska imena kao što su Konte i Žoze Murinjo, navijačima se smučio "antifudbal" poslednjih godina i traže agresivan stil i uzbuđenja.

A upravo je Postekoglu forsirao takav agresivni fudbal u Seltiku, a sada je obećao i navijačima "pevaca" da će tako i Totenhem igrati.

- Volim da pobeđujem, druže, to je glavna stvar. To sam radio gde god sam bio. Dakle, fudbal jer napravljen da donese uspeh – rekao je Postekoglu na početku priprema.

Odmah je nastavio:

- Osim toga, meni je jako važan taj momenat da imamo nešto sa čime igrači i navijači žele da budu povezani. A to je uzbudljiv fudbal, ljudi o tome pričaju. Nije u pitanju samo rezultat, već i način na koji igraš fudbal i to je meni jako važno jer mislim da prvo donosi uspeh, a onda i daje ljudima nešto za šta će da se uhvate i što je zaista posebno za naš sport. I to je nešto što ja pokušavam da donesem. Nikada ne možeš da pogodiš u svemu, ali osnova će biti da hoćemo da budemo tim koji pobeđuje, ali i zabavlja navijače.

Premijer liga počinje za oko mesec i po dana. Postekoglu je već ojačao tim dovođenjem Džejmsa Medisona za 45 miliona evra iz Lestera, kao i golmana Guljelma Vikarija, a pozajmica Dejana Kuluševskog iz Juventusa pretvorena je u trajni transfer.

Postekoglu je rekao da veruje da svi oni imaju pravi karakter da nose njegovu ideologiju.

- Nije u pitanju samo fudbalski talenat, već sve ono što oni donose kao ljudi, jer ćemo mi da igramo fudbal koji traži određenu vrstu ličnosti i karaktera. Ovi momci imaju toga u izobilju, čuo sam im to u glasu. Znam da su pravi tipovi da ih dovedem u svlačionicu.

Postekoglua čeka veliki posao, pogotovo jer je budućnost Harija Kejna u Totenhemu pod znakom pitanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike