Srbima i Špancima su najviše verovali, a sada se okreću irskoj legendi! Makabi menja sistem rada!

26.06.2023

13:06

0

Autor: G. F.

Klub iz Tel Aviva angažovao legendu Totenhema i L.A. Galaksija

Srbima i Špancima su najviše verovali, a sada se okreću irskoj legendi! Makabi menja sistem rada!
Irac umesto Srba na klupi Makabija - Copyright Profimedia/MN Press

Fudbalski klub Makabi iz Tel Aviva imao je ustaljenu praksu da na mesto trenera postavlja uglavnom stručnjake iz Srbije i Španije. "Zalutao" bi tu i poneki stručnjak iz recimo Holandije, Gruzije ili Grčke, ali su Srbi i Španci prednjačili.

Od naših stručnjaka Makabi je prvi vodio Slaviša Jokanović (2015.), a na klupi su sedeli i Vladimir Ivić u da navrata, te Mladen Krstajić.

U poslednjih pet meseci vodio ih je Aitor Karanka, a sada je napravljen zaokret i angažovan je stručnjak iz Republike Irske.

Bivši fudbaler velikog broja klubova, koji je najveći trag ostavio u Totenhemu i Los Anđeles Galaksiju, Robi Kin imenovan je za šefa stručnog štaba Makabija iz Tel Aviv. Kin (42) je sa Makabijem potpisao dvogodišnji ugovor.

 

 

- Oduševljen sam što ću da se priključim Makabiju. Moj tim i ja jedva čekamo da počnemo da radimo sa igračima, verujemo da ćemo brzo da pripremimo tim za narednu sezonu - rekao je Kin za zvanični sajt kluba.

On je bio pomoćni trener Midlsbroa, Lidsa, kao i selekcije Republike Irske. Kinu će ovo biti prvi veliki trenerski izazov u karijeri. Makabi je prošle sezone osvojio treće mesto u izraelskom prvenstvu, a igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike