Eksplozija u Primeri! Selta za 100. rođendan navijačima upakovala top trenera - osvajač Lige šampiona stigao u Vigo!

23.06.2023

18:40

0

Autor: A. Š.

Jedan od najboljih španskih trenera u 21. veku potpisao je ugovor sa klubom iz Galicije

Eksplozija u Primeri! Selta za 100. rođendan navijačima upakovala top trenera - osvajač Lige šampiona stigao u Vigo!
Rafa Benitez - Copyright Profimedia

Selta teško da je mogla da napravi bolji marketinški potez pred sezonu u kojoj proslavlja stogodišnjicu postojanja. Klub iz Viga će u istorijsku takmičarsku godinu ući sa jednim od najcenjenijih španskih trenera u 21. veku.

Selta je u petak objavila da je novi trener kluba legendarni Rafa Benitez. Strateg koji je sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona u čuvenom istanbulskom finalu protiv Milana koji je na poluvremenu vodio 3:0, a kasnije izgubio od „redsa“ na penale, potpisao je sa klubom iz Galicije ugovor na tri godine, što bi takođe trebalo da predstavlja promenu kursa u odnosu na dosadašnje poslovanje.

Jer, otkako je sadašnji predsednik Karlos Murinjo preuzeo glavnokomandujuću ulogu pre 17 godina, na klupi Selte se promenilo čak 18 trenera.

Španski mediji navode da će Benitez u sklapanje tima za novu sezonu ući zajedničkim snagama sa savetnikom za sport Luisom Kamposom, a sve ovo navijačima Selte daju nadu da bi posle dužeg vremena mogli da gledaju svoj tim u koliko toliko konkurentnom izdanju u Primeri.

Rafa Benitez je u dosadašnjoj karijeri trenirao Valjadolid, Osasunu, Ekstramaduru, Tenerife, Valensiju i madridski Real, dok je u inostranstvu veliki trag ostavio na Ostrvu, kao menadžer Liverpula, Čelsija, Njukasla i Evertona. Takođe, sedeo je na klupi Intera, Milana i Napolija, a ima iskustva i iz Kine gde je predvodio Dalijen.

Selta je najveći klupski uspeh ostvarila 2000. godine, kada je osvojila nekadašnji Intertoto Kup, pa se u Vigu s pravom nadaju da bi upravo Benitez mogao da ih približi borbi za najviši vrh španskog fudbala, s obzirom da u Galiciju donosi, pored trofeja Lige šampiona, i dva pehara prvaka Primere, Ligu Evrope, Kup Uefa, Superkup Evrope, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Italije (dva), Kup Italije, FA Kup i Komjuniti šild.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike