Rasizam preuzima glavnu ulogu u svetu sporta! Novi fudbaler Zvezde nije završio utakmicu zbog uvreda rivala!

20.06.2023

07:55

0

Autor: A. S.

Dve utakmice u jednom danu prekinute zbog međusobnih uvreda

Rasizam preuzima glavnu ulogu u svetu sporta! Novi fudbaler Zvezde nije završio utakmicu zbog uvreda rivala!
Marko Stamenić - Copyright Profimedia

Rasističke uvrede na sportskim terenima, nažalost, sve su učestalije. Prekidi mečeva i kazne nisu učinile da se iskorene, niti umanje, naprotiv, sve ih je više, a samo tokom jučerašnjeg dana, čak dve utakmice su prekinute iz tog razloga.

Naime, na prijateljskoj utakmici između fudbalske reprezentacije Novog Zelanda i Katara došlo je do uvreda na rasnoj osnovi.

Prvo poluvreme meča koji se igrao u Beču proteklo je mirno, a Novi Zeland je stigao do vođstva preko Marka Stamenića, inače novog fudbalera Crvene zvezde. Međutim, nastavka meča nije bilo, a kako je saopštio Fudbalski savez Novog Zelanda, jedan od igrača Katara je tokom prvog poluvremena na rasnoj osnovi vređao Majkla Boksala

 

 

Kako niko nije reagovao, ekipa iz Okeanije je odlučila da ne nastavi utakmicu, a posle svega se oglasio i selektor Katara, Portugalac Karlos Keiroš.

- Na naše iznenađenje, kapiten Novog Zelenda je došao da nam kaže da njegov tim neće nastaviti utakmicu. Očigledno su dva igrača razmenila reči na terenu. Ko je počeo, ko je odgovorio? Samo oni znaju. Nema svedoka, sudija ništa nije čuo. To je samo svađa između dva igrača - izjavio je Keiroš, kome nije jasno kako će FIFA reagovati, jer nije bilo svedoka.

Nesvakidašnje, ali ranije tog dana je prekinut i meč mladih reprezetnacija Irske i Kuvajta zbog istog incidenta.

Ni taj susret nije nastavljen, a razlog je jer je igrač azijske selekcije koristio rasistički jezik u razgovoru sa rezervistom Irske.

Slučajnost ili ne, ovakvom jeziku nije mesto u sportu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike