Partizan ozvaničio prvo letnje pojačanje: Vratio se kući iz Premijer lige

19.06.2023

16:32

0

Autor: P.K.

Vrlo dobro zna gde dolazi

Partizan ozvaničio prvo letnje pojačanje: Vratio se kući iz Premijer lige
Nikola Antić - Copyright FK Partizan/Sandić foto

Nikola Antić (29) je novo pojačanje Partizana, prvo u letnjem prelaznom roku. Danas su završeni svi papiri za transfer levog beka iz ruskog Himkija u Humsku.

Odbrambeni igrač je u subotu ujutru prošao lekarske preglede, a danas je i zvanično potpisao trogodišnji ugovor sa generalnim direktorom Milošem Vazurom i sportskim direktorom Ivicom Kraljem.

Biće spreman za rad sa stručnim štabom od prvog dana priprema.

Crno-beli su doveli Antića kao zamenu za kapitena Slobodana Uroševića, koji je otišao u Apolon iz Limasola. Platili su 120.000 evra odštete Himkiju. Iskoristili su i to što je taj klub ispao iz Premijer lige Rusije, što će smanjiti budžet za sledeću sezonu, i što u nižem rangu takmičenja broj stranaca ne sme da bude veći od četiri, što je tom klubu pravilo problem u sastavljanju tima.

Novi dres sa brojem 15 mu je uručio sportski direktor – Ivica Kralj.

- Kada me je pozvao Ivica Kralj, više nisam razmišljao o drugim solucijama. Razgovarali smo fudbalski i za mene je povratak bio veliki izazov, jer mi je negde ostala želja da debitujem za prvi tim Partizana. Išao sam okolnim putem do cilja, sada sam vratio i jako sam srećan zbog toga

Bili ste član omladinske selekcije Srbije koja je 2013, godine osvojila titulu prvaka Evrope u Litvaniji. Tada ste poziciju levog beka delili sa čovekom koga ste upravo zamenili u Partizanu - Slobodanom Uroševićem.

- Da, zaista neverovatno. Čakiju želim mnogo sreće u daljem nastavku karijere, mnogo mi je drago da je pronašao inostrani angažman i ima mogućnost da potvrdi kvalitet koji je pokazao u Partizanu. Igrali smo zajedno u toj selekciji koja je uzela evropsko zlato i to su svima nama prelepi momenti, uspomene za ceo život. To nam je svima bio podstrek za dalji nastavak karijere.

Kako bi opisao svoju igru?

- Čini mi se da su moji kvaliteti ta leva noga, koja je uvek deficitarna u fudbalu, dobar centaršut, šut sa distance, napadački sam nastrojen. Tokom mog fudbalskog puta, morao sam da popravljam igru u odbrani, jer sam se nalazio u situacijama gde se moja ekipa branila i to je škola koju naprosto morate da naučite, da biste postali bolji igrač. 

Odmah je nastavio:

- Bio sam član mnogi klubova, dosta toga prošao u karijeri, sticao iskustvo, dosta i video. Sve je to veliko iskustvo, jer imate i dobre i loše strane fudbala, ali to naprosto mora da se prođe kako biste koračali pravim putem i odredili neke svoje prioritete. Predan rad i upornost su jako bitni, saradnja sa trenerima takođe, da shvatite da možete da naučite od svakoga, jer kao stariji uvidiš da je sve to koristilo i lakše je da se prilagodiš svakom radu i sistemu. 

Odlazak u Himki je isprva bio odlično rešenje, ali su dešavanja u Rusiji uticala da se saradnja okonča posle samo nekoliko meseci.

- Bio sam u kontaktu sa sportskim direktorom Partizana Ivicom Kraljem još od tog prelaznog roka, kada sam potpisao za Himki. Bilo je želje, priče, ali sam bio pod ugovorom. Nažalost, po povratku u Rusiju se dodatno zakomplikovalo, pa sam posle prvog sledećeg poziva Partizana izabrao da se vratim. Sve sam to ostavio iza sebe, gledam samo ispred sebe, sada sam u Humskoj, želim da osvajam titule…

Upoznao si se sa timom na medicinskim pregledima, neke od članova tima znaš od ranije.

- Srce mi je zaigralo od sreće kad sam video doktora Seada Malićevića koga znam od detinjstva, još neke momke… Od ponedeljka smo počeli sa radom, uzeo sam broj 15, pošto je moj omiljeni broj pet kod Igora Vujačića i nema problema. Uzimam novi i probaću da ga proslavim u Partizanu.

Koju biste poruku poslali navijačima Partizana po povratku u klubu?

- Želim da, pre svega, dođu u što većem broju na tribine kada sezona počne, da nas prate i podržavaju. Oni su nam oduvek bili jako važni, naš “12. igrač”, ta podrška je krucijalna u zajedničkim uspesima našeg Partizana – rekao je Nikola Antić.

Pored Partizanove, Nikola Antić je imao i odličnu ponudu Vojvodine za srpske uslove, ali pošto je dosta vremena proveo u novosadskom klubu, bio i kapiten, odlučio se za drugačiji izazov, za povratak u klub u kome je prošao sve mlađe selekcije, bio takođe kapiten generacije rođene 1994. godine, u kojoj su još igrali Lazar Marković, Nikola Ninković, Aleksandar Mitrović...

Pored crno-belih i "lala", Antić je branio boje Rada (Palića kao pozajmljen igrač), Crvene zvezde, Jagodine, Šahtjora iz Soligoska sa kojim je osvojio tri titule šampiona Belorusije, na kraju i Himkija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike