Rivalski transfer okršaj u srpskom fudbalu! Čukarički se pojačao iz TSC-a!

19.06.2023

00:44

0

Brđani osvežili tim na golmanskoj poziciji

Rivalski transfer okršaj u srpskom fudbalu! Čukarički se pojačao iz TSC-a!
Nenad Filipović - Copyright Promo/FK Čukarički

Dosadašnji golman TSC iz Bačke Topole Nenad Filipović potpisao je ugovor sa Čukaričkim, saopštio je beogradski klub.

Filipoviću je istekao ugovor sa TSC-om i on će u ekipi Čukaričkog da zameni Zorana Popovića koji je napustio „brđane“.

- Proveo sam pet prelepih godina u TSC-u. Došao sam iz kluba koji je iz godine u godinu napredovao i rastao. Kada sam tamo stigao, bili smo u Prvoj ligi Srbije, klub je sa klupe vodio pokojni Zoltan Sabo. TSC je i sada na njegovim temeljima, evo ekipa je stigla i do drugog mesta na tabeli i boriće se za plasman u Ligu šampiona - rekao je Filipović za sajt Čukaričkog.

Čukarički i TSC su se borili prošle sezone za drugo mesto na tabeli Superlige Srbije, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. TSC je na kraju osvojio drugo mesto, dok je Čukarički zauzeo treće. Beogradski klub će naredne sezone igrati u plej-ofu za Ligu Evropa.

- Od prve sezone kad je TSC ušao u Superligu, najveći konkurent na svim poljima je bio Čukarički, to je bio klub na čiju smo se organizaciju, rezultate i sistem funkcionisanja ugledali. U poslednjoj godini posebno nas je Čukarički terao da budemo još bolji, dizali su nas i na kraju smo bili bodovno poravnati, ali bolji zbog skora u preliminarnom delu sezone. Čak i kad su Partizan i Vojvodina bodovno zaostajali, Čukarički nas je terao da budemo maksimalni do kraja - istakao je Filipović, dodavši da će njegove ambicije biti podređene klupskim.

- Došao sam u vrhunski i stabilan klub, koji je svake godine u vrhu srskog fudbala. Radi se temeljno, a mnogo mi znači da sam odmah prihvaćen na sjajan način. U Čukaričkom vlada porodična atmosfera i to mi izuzetno prija. Nadam se da ćemo u plej-ofu za Ligu Evropa dobiti ekipu našeg ranga i da ćemo moći da se borimo za ulazak u grupnu fazu. Ako i ne uspemo, tu je Liga konferencija - istakao je Filipović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike