Ekskluzivni dolazak na finale Lige šampiona! Vlasnik Mančester sitija na tribinama prvi put posle 13 godina!

10.06.2023

18:40

0

Autor: A. Š.

Šeik Mensur već 15 godina u svom vlasništvu ima Građane, a večerašnje finale Lige šampiona za njega je, sudeći po ovom nestvarnom podatku, više od igre

Ekskluzivni dolazak na finale Lige šampiona! Vlasnik Mančester sitija na tribinama prvi put posle 13 godina!
Šeik Mensur, vlasnik Mančester sitija (desno) - Copyright Profimedia

Mančester siti večeras ima ogromnu priliku da osvoji prvi trofej Lige šampiona u svojoj istoriji. Mnogi bi rekli i da ukoliko „građani“ u Istanbulu ne podignu „ušati pehar“ neće to učiniti nikada.

Šampion Engleske naspram sebe ima milanski Inter, koji je, barem na papiru, autsajder u odnosu na mašineriju Pepa Gvardiole kojoj samo večerašnje slavlje nedostaje pa da stane uz rame gradskom rivalu Mančester junajtedu, poslednjem ostrvskom timu sa osvojenom triplom krunom.

Koliko je ova istanbulska noć velika za Mančester siti možda i najbolje govori to što je na Bosfor stigao većinski vlasnik „građana“ Šeik Mensur.

Gazda Sitija ušao je u klub pre 15 godina i od prosečnog engleskog tima za deceniju i po napravio je jednog od najboljih klubova na Starom kontinentu. Ipak, za to vreme samo je jednom sa tribina ispratio utakmicu „građana“, što dodatno daje na značaju njegovom dolasku u Tursku.

Prvi, i do večeras jedini, put Šeik Mensur je gledao Siti sada već davne 2010. godine, kada je njegov klub u derbiju savladao Liverpul 3:0 golovima Karlosa Teveza (dva) i Gereta Berija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike