Mundijal za fudbalerke biće istorijski! FIFA objavila rekordan broj prodatih ulaznica, a do početka SP ima još mesec dana!

10.06.2023

00:44

0

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za fudbalerke, koje zajednički organizuju Australija i Novi Zeland, učestvovaće 32 reprezentacije

Mundijal za fudbalerke biće istorijski! FIFA objavila rekordan broj prodatih ulaznica, a do početka SP ima još mesec dana!
Copyright Profimedia

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je prodato više od milion ulaznica za Svetsko prvenstvo za fudbalerke koje počinje sledećeg meseca u Australiji i na Novom Zelandu.

Predsednik FIFA Đani Infantino saopštio je da je do petka ujutru po lokalnom vremenu u Sidneju prodato 1.032.884 ulaznica.

- Drago mi je da podelim sa svetom da je FIFA prešla brojku od milion prodatih ulaznica. Ostalo je više od mesec do početka, a to znači da je ovaj šampiont na putu da postane najposećenije Svetsko prvenstvo za fudbalerke u istoriji - rekao je Infantino.

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za fudbalerke, koje zajednički organizuju Australija i Novi Zeland, učestvovaće 32 reprezentacije, u odnosu na 24 sa prethodnog šampionata u Francuskoj. Biće odigrano ukupno 64 utakmice tokom turnira.

Svetsko prvenstvo počinje 20. jula u Oklendu, a finale je na programu 20. avgusta u Sidneju. Titulu će braniti dvostruki uzastopni šampion, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike