Ključa u Milanu! Živa legenda dobila otkaz, vlasnici na udaru i fudbalera i navijača!

06.06.2023

10:26

0

Autor: 24sedam

Zvanične potvrde još nema, ali se zna koja je pozadina sukoba sa čelnicima

Ključa u Milanu! Živa legenda dobila otkaz, vlasnici na udaru i fudbalera i navijača!
Paolo Maldini - Copyright Profimedia

Iako još nema zvanične potvrde, odluka o otkazu Paolu Maldiniju digla je navijače Milana na noge. Kako prenose mediji u Italiji, živa legenda "rosonera" više neće biti sportski direktor zbog sukoba mišljenja sa predsednikom Gerijem Kardinaleom. Maldini nije jedini koji će ostati bez posla, jer je otkaz dobio i jedan od direktora Frederik Masara.

Kako se dalje navodi, Kardinale doputovao u Milano kako bi ispratio kraj sezone, ali se na jučerašnjem sastanku posvađao sa Maldinijem, koji je tražio veću autonomiju i novac za pojačanja u letnjem prelaznom roku.

Maldini je pozvao vlasnike Milana da ulože novca kako bi klub bio konkurentniji u Seriji A i evropskim takmičenjima. Vlasnik italijanskog kluba je američka kompanija "Red Bird".

Međutim, američka kompanija planira da smanji troškove i ima drugačiju viziju razvoja italijanskog tima zbog čega je došlo do svađe između Maldinija i Kardinalea.

Italijanski mediji ističu da su fudbaleri Milana šokirani odlukom vlasnika kluba. Revolt na društvenim mrežama su iskazali Rafael Leao, Sandro Tonali i Teo Ernandez, koji smatraju da je Maldini deo istorije Milana i jedna od najvećih legendi "rosonera".

Nisu samo igrači digli glas, već su to učinili i navijači koji su oglasili na društvenim mrežama. "Ne dirajte Maldinija" i "Napolje iz Milana", samo su neke od poruka upućenih čelnicima kluba sa "San Sira".

Milan je ove sezone stigao do polufinala Lige šampiona gde je eliminisan od gradskog rivala Intera, a Seriju A je završio na četvrtom mestu na tabeli.

Maldini (54) je igračku karijeru proveo u Milanu, a za ovaj klub je odigrao 902 meča i postigao je 33 gola. On je u novembru prošle godine imenovan za sportskog direktora kluba, a pre toga je bio tehnički direktor.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike