Srpski fudbal ne može bez skandala - OFK Beograd u drugoj ligi, ali opet kontroverze...

03.06.2023

13:36

0

Autor: P.K.

Sigurno je da nisu ovako želeli da izbore plasman, ali jedino je rezultat važan

Srpski fudbal ne može bez skandala - OFK Beograd u drugoj ligi, ali opet kontroverze...
OFK Beograd - Copyright MN Press

OFK Beograd je ostvario plasman u Prvu ligu Srbije, ali uz veliku kontroverzu. "Romantičari" su u finalnom kolu trebali da igraju sa BSK-om, ali ekipa iz Borče je odbila da se pojavi na Omladinskom stadionu, tako da će tim sa Karaburme slaviti sa zvaničnih 3:0.

U subotu su se igrale utakmice poslednje, 30. runde Srpske lige Beograd, gde je ove sezone bila zanimljiva borba Zemuna i OFK Beograda za prvo mesto i ulazak u Prvu ligu Srbije.

OFK Beograd je danas trebalo da ugosti BSK iz Borče, ali kako je prvi javio Butasport, ta utakmica nije odigrana, jer je prema tim informacijama rukovodstvo BSK-a odlučilo da njihov tim ne izađe na teren.

Razlog?

Nezadovoljstvo zbog skorašnjih odluka disciplinskih organa Fudbalskog saveza Beograda. Oni su nezadovoljni što nisu kažnjeni Radnički iz Obrenovca i Studentski grad koji se sa njima bore za opstanak, pa će se BSK nedolaskom na današnji meč oprostiti od Srpske lige Beograd i preseliti u Zonu, a OFK će trijumfom zvaničnim rezultatom u Prvu ligu Srbije, bez obzira šta Zemun bude uradio protiv Borca.

Ono što daje dodatnu dimenziju ovoj priči, jeste podatak da je BSK pre oko mesec dana uspeo da osvoji bod protiv Zemuna, što je OFK Beograd iskoristio da preuzme prvo mesto, a danas isti taj tim neće ni izaći na teren protiv ''romantičara''.

OFK Beograd je zimus dobio novo rukovodstvo, infuziju novca, a u tim je stiglo mnogo igrača koji su nekada igrali Superligu i sve to je donelo rezultate. OFK je nedavno pobedio Zemun u direktnom duelu za prvo mesto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike