Delije su ih ugasile, a tifozi Fiorentine im odali priznanje! Pad Fedajna još peče Italijane, ovo je dokaz i koliko!

26.05.2023

19:20

0

Autor: A. Š.

Finale Kupa Italije na rimskom Olimpiku na interesantan način se pretvorilo u omanji omaž najstartijoj navijačkoj grupi Rome

Delije su ih ugasile, a tifozi Fiorentine im odali priznanje! Pad Fedajna još peče Italijane, ovo je dokaz i koliko!
Navijači Zvezde sa otetom zastavom Fedajna - Copyright MN Press

Tri meseca je prošlo od pada najstarije navijačke grupe Rome, ali ta rana nikako da zaceli na tifo sceni Italije. Toliko, da se i nedavno finale Kupa Italije između Fiorentine i Intera pretvorilo u omanji omaž „Fedajnu“.

Podsetimo, zastavu jedne od najznačajnijih grupa „romanista“ oteli su navijači Crvene zvezde u organizovanoj akciji u okolini rimskog Olimpika. Nekoliko dana kasnije, čuvena zastava „Fedajn“ našla se na severu „Marakane“, gde je, sa još nekoliko manjih trofeja iz te akcije, zapaljena.

Italijani su danima bili u šoku. Kakav su podvig napravile „delije“ govori i to što su najuticajniji sportski mediji „na čizmi“ pisali o tom događaju u pokušaju da dođu do nekog zakljčka kako se sve odigralo.

Kako se u navijačkom svetu pad zastave smatra i završetkom postojanja grupe koja je iza nje stajala, pripadnici „Fedajna“ su na prvoj narednoj utakmici na „Olimpiku“ dočekani aplauzima celog stadiona, a pre nekoliko dana priznanje su im odali i navijači Fiorentine.

Naime, tifozi „viole“ su se na finalu Kupa našli na tribini koja pripada navijačima Rome. I, iako su sve karte bile rasprodate, fanovi tima iz Firence su iz poštovanja prema Fedejanima sektor na kojem je stajala grupa ostavili praznim.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike