Da razgradimo Bugarsku u Razgradu! Nedimović nema dileme pred nastavak kvalifikacija, pomenuo i Nikolu Jokića!

20.05.2023

10:43

0

Autor: A. S.

"Fudbal je više od samog loptanja. To je platforma na kojoj se razvija ozbiljan biznis"

Da razgradimo Bugarsku u Razgradu! Nedimović nema dileme pred nastavak kvalifikacija, pomenuo i Nikolu Jokića!
Branislav Nedimović - Copyright Tanjug /Strahinja Aćimović

Potpredsednik fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović gostovao je u jutarnjem programu RTS-a, ge je govorio je o aktuelnim temama u vezi sa nacionalnim timom.

Najaktuelnija tema u ovom trenutku, nažalost je kazna UEFA, zbog čega neće biti publike protiv Mađarske u narednom meču koji će se igrati u Srbiji.

- Nadam se da ćemo posao završiti u Bugarskoj. Videćemo pod kojim uslovima će se igrati da li će deca moći da budu na tribinama. Ono što se desilo u Podgorici je ispolitizovano, nažalost vreme je teško i različita skandiranja su u UEFA doživeli kao kršenje kodeksa. Mislio sam da ćemo protiv Mađarske imati pun stadion. Ranije smo imali oko 5000 prodatih karata, a protiv Litvanije 12.500. Vidite trend, interesovanje postoji, ali desilo se to. Da li je bilo slovo "z" skandiranje za Ratka Mladića... Nas odmah gledaju kroz dve lupe - rekao je Nedimović gostujući u jutarnjem programu na RTS-u i dodao:

- Nikada za 25 godina nismo imali start od dve pobede. Igramo sa Bugarima u junu, a tamo nas čeka naš bivši selektor koji je vodio reprezentaciju u Rusiji Mladen Krstajić. Moraćemo da razgradimo u Razgradu Bugarsku. Mislim da postoji dobra energija, imamo dobar tim sa Džajićem i Stojkovićem na čelu sportskog sektora, a na meni je da obezbedim logistiku. Za sada stvari idu dobro, da kucnem u drvo.

Ono čime se savez može pohvaliti su ulaganja i izgradnja novih stadiona.

- Mi smo kao drugi ili treći strateški cilj odredili infrastrukturu. Imate Loznicu, Leskovac, gradi se u Pančevu, Zrenjaninu... Fudbal će drugačije u Srbiji izgledati za godinu i po dana. UEFA će igraditi bar 20 terena. Mađari su izgradili nove stadione i terene i sve je puno. Mađarska koja je početkom 90 dotakla dno. Ulaganjem dajete dobre uslove za igru, da je na stadionu udobno, a ne da gledaš da li ćeš da slomiš vrat. Sada su stadioni šoping molovi. Fudbal je više od samog loptanja. To je platforma na kojoj se razvija ozbiljan biznis - istakao je Nedimović.

Na kraju, otkrio je koliko će novca Srbija inkasirati ako se plasira na Evropsko prvenstvo.

- Srbija ako se plasira na Evropsko prvenstvo će dobiti 12 miliona evra. Taj novac će biti uložen u infrastrukturu, bitno je da se pokrene čitav ciklus. Ako nemate stadione, ne možete ništa da pravite. Mislim da je realno da za nekoliko godina organizujemo Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Blizu smo da dobijemo kongres UEFA u Beogradu, videćemo... Naša Kuća fudbala u Staroj Pazovi proglašena je za najbolji projekat. Tamo su se pripremali i košarkaši Srbije, a Nikola Jokić je rekao da ovakav kompleks video samo NBA - zaključio je Nedimović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike