Piksi na italijanskoj turneji obišao grad koji mu je obeležio karijeru - Slikao se sa reprezentativcima

19.05.2023

15:34

0

Autor: P.K.

Tamo je zadivio fudbalski svet, proveo jednu sezonu kad se oporavljao

Piksi na italijanskoj turneji obišao grad koji mu je obeležio karijeru - Slikao se sa reprezentativcima
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Dragan Stojković Piksi je tokom italijanske turneje stigao u grad koji je značajan za njegovu karijeru. Selektor Srbije se nalazi u Veroni, na mestu gde je postigao gol koji svi i danas pamte, protiv Španije u osmini finala Svetskog prvenstva 1990. godine.

Piksi je bio u veroni i 31 godinu posle toga, neposredno pošto je postao selektor Srbije, a sada je opet tu. On je na svoj Instagram okačio "stori" na kome je otkrio prave razloge – poseta našem reprezentativcu Darku Lazoviću, koji igra u Veroni.

Sa njima se slikao i Filip Đorđević, naš penzionisani internacionalac.

Instagram/draganstojkovicpixy
 

Piksi inače ima još veza sa Veronom. Tamo je bio na pozajmici dok je bio igrač tada moćnog Marseja. To je bilo dok je još pokušavao da ostvari karijeru u vrhunskom fudbalu, što se nije desilo zbog teških povreda.

Inače, o tom potezu sa Mundijala 1990. se i dalje priča. S razlogom:

- Na Bentegodiju sam odigrao tu legendarnu utakmicu protiv Španije u osmini finala Svetskog prvenstva 1990. Dao sam dva izvanredna gola i to će mi ostati urezano u sećanju zauvek. Kod prvog gola, nisu samo Martin Vaskez i rezervni igrači Španije bili iznenađeni, već cela klupa. Najvažnije je da sam u tom trenutku razmišljao drugačije od svih drugih na stadionu. Svi su očekivali najjednostavniji mogući potez, udarac iz prvog koraka, ali ja sam imao nešto potpuno drugačije u glavi. I ispalo je izvanredno. Za drugi gol iz slobodnog udarca dobio sam javne pohvale od Edsona Arantesa. Kada Pele daje komplimente, ne možete ostati ravnodušni – ispričao je jednom prilikom Piksi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike