Čukarički do borbe za trofej bez domaćeg terena! Četiri pobede na strani, za drugo finale u istoriji!

18.05.2023

17:36

0

Autor: A. S.

Žreb im nije bio naklonjen

Čukarički do borbe za trofej bez domaćeg terena! Četiri pobede na strani, za drugo finale u istoriji!
Igrači Čukaričkog slave pobedu - Copyright MN Press

Fudbaleri Čukaričkog danas su se plasirali u finale Kupa Srbije i tamo će igrati sa Crvenom zvezdom. Biće to tek drugo finale ekipe sa Banovog Brda u istoriji ovog takmičenja, a na njegovom putu bilo je dosta problema.

Naime, Brđani su danas u polufinalu, bili bolji od ekipe Vojvodine, u ponovljenom meču. Utakmica na Karađorđu je počela dan ranije, ali zbog nevremena u Novom Sadu i bila prekinuta u 33. minutu, pri vođstvu gostiju od 2:0. Međutim, kako pravila nalažu u ovom takmičenju, novi meč igran je ispočetka, od prvog minuta, 0:0.

A ovaj trijumf, ujedno je bio i četvrti trijumf Čukaričkog u Kupu u ovoj sezoni i interesantno, četvrti koji je ostvaren na strani.

Žreb nije bio naklonjen Brđanima, već su od otvaranja takmičenja igrali na strani. Tako su ostvarili pobedu nad Zlatiborom, u prvom kolu sa 2:0, potom su u osmini finala savladali Metalac, identičnim rezultatom, dok su u četvrtfinalu bili bolji od Radnika u Surdulici sa 1:0. A onda je usledilo polufinale i trijumf na stadionu Karađorđe, 1:0.

Jasno je da će i finale biti na neutralnom terenu, pa Čuka ponovo neće imati tu vrstu prednosti, ali ukoliko osvoje trofej, biće to svojevrstan podvig.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike