Šok na Marakani, Dragović želi da ode iz Zvezde! Nadam se da će uslišiti moju želju!

18.05.2023

15:03

0

Autor: G. F.

Došlo je vreme za promenu, a fudbaler sanja italijansku ligu

Šok na Marakani, Dragović želi da ode iz Zvezde! Nadam se da će uslišiti moju želju!
Dragović i Mrkela - Copyright MN Press

Fudbaler Crvene zvezde i nekadašnji austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović najavio je mogućnost da na kraju sezone napusti beogradski klub, prenosi austrijski "Kronen cajtung".

Dragović (32) je stigao u Crvenu zvezdu 2021. godine, a sa "crveno-belima" je prošle sezone osvojio "duplu krunu" u Srbiji. Crvena zvezda je još ranije obezbedila novu titulu u Superligi Srbije, a sinoć je pobedom protiv TSC izborila plasman u finale Kupa Srbije.

- U pogledu uspeha, prelazak u Beograd je bio prava stvar. Ne možete zamisliti ništa bolje od osvajanja titule u Srbiji sa Crvenom zvezdom. Znate koliko sam vezan za dedu, on je bio presrećan što sam potpisao za njegov omiljeni klub i osvojio titulu - rekao je Dragović, koji je u karijeri osvojio 13 titula.

- Sazrelo je vreme za promenu, želim da odem. Igrao sam u Švajcarskoj, Ukrajini, Nemačkoj, Engleskoj i Srbiji, a moj stari san je italijanska Serija A -  istakao je fudbaler Crvene zvezde.

Novinari "Kronen cajtunga" su podsetili da Dragović ima ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja naredne sezone.

- Dao sam sve od sebe klubu u prethodne dve godine, verujem i nadam se da niko neće postaviti prepreku na moj put, da će moja želja za promenom biti shvaćena i prihvaćena -  naveo je Dragović.

Dragović je igračku karijeru počeo u Austriji iz Beča.

- To je klub u kojem sam odrastao kao fudbaler, sa kojim imam prirodno posebnu vezu, gde sam mogao da počnem uspešnu karijeru. Austrija će uvek biti tema, naravno, ali bih voleo da nastavim karijeru u inostranstvu, ako bude prilike -  rekao je Dragović i na kraju dodao da se nada da će još nekoliko godina uspešno igrati fudbal.

Dragović je pre Crvene zvezde igrao za Lester, Leverkuzen, Dinamo iz Kijeva, Bazel i bečku Austriju.

Za reprezentaciju Austrije postigao je dva gola na 100 utakmica, a poslednji duel za nacionalni tim odigrao je u martu prošle godine protiv Škotske.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike