Zvezda hoće napadača koga juri ceo region, agent poručuje: Sve ispod tri miliona evra je neozbiljno!

17.05.2023

17:57

0

Autor: P.K.

Dinamo je već odbijen, hoće li Zvezda dati tolike pare za 21-godišnjaka?

Zvezda hoće napadača koga juri ceo region, agent poručuje: Sve ispod tri miliona evra je neozbiljno!
Žam Vipotnik u dresu reprezentacije - Copyright Tanjug/AP Photo/Stas Filippov

Mladi slovenački fudbaler Žan Vipotnik skrenuo je pažnju svih svojim nastupima u Mariboru ove sezone, pošto je dao 23 gola u 37 utakmica u svim takmičenjima. Javljaju se mnogi klubovi, pa i oni iz regiona.

Dinamova ponuda je odbijena, misle u Mariboru da je 2,8 miliona premalo, a priča se i da se Crvena zvezda interesuje za 21-godišnjeg napadača. Vipotniku je drago, ali posao je daleko od zaključenog. Jedan od problema je obeštećenje, koje bi moglo da dostigne i četiri miliona evra.

Teško je zamisliti da će Zvezda dati toliki novac za neiskusnog igrača, kad se zna da se pojačava za Ligu šampiona. No, sad se i Vipotnik oglasio i posredno priznao da postoji interesovanje.

- Lepo je čuti da je ovakav klub zainteresovan za mene. Znamo da će igrati u Ligi šampiona sledeće sezone. Crvena zvezda je zaista veliki klub, na kraju, to je bivši šampion Evrope. Uzećemo sve ovo u obzir i na kraju proceniti šta bi bilo najbolje za moj razvoj i karijeru – rekao je Vipotnik za Nogomania.rs.

Vipotnika su tražili i klubovi iz Francuske i Portugala. Maribor je navodno i ranije odbio Real Solt Lejk i jednog ruskog kluba od 4,2 miliona evra. Igrač ne želi medijsku pažnju, već želi da što pre reši svoj status.

- Voleo bih da rešim svoj status što je pre moguće. Nisam nestrpljiv, samo želim da znam gde sam. Znam da se već neko vreme mnogo priča o klubovima i transferu, lepo je što su zainteresovani za vas. Želim da pokušam u nekoj jačoj ligi, mislim da je to normalno za igrača u mojoj situaciji i u mojim godinama.

Zna se šta mu je najvažnije u izboru sredine – vreme za igranje.

- Za mene je najvažnije da odem u klub koji me želi i vidi nešto u meni. To mora da bude klub koji daje šansu mladim igračima. Naravno, druge stvari se računaju, kao što su grad, okruženje, liga. Znam da će biti teže u inostranstvu. Dinamo je promenio trenera, Igor Bišćan bivši selektor mlade reprezentacije Hrvatske je sad na kormilu. Dinamo je klub koji daje priliku mladim igračima. Ali prerano je još za odliku. Sačekajmo još malo.

Usled velikog interesovanja oglasio se i igračev agent Sašo Župan:

- Ne mogu ništa da pričam u ime Maribora, ja predstavljam samo igrača, ali što se mene tiče, svaka ponuda ispod tri miliona evra je neozbiljna. Žan je ove sezone dao 20 golova u prvenstvu, a nije šutirao slobodne udarce i penale. Zamislite da jeste. Sigurno bi srušio neki rekord. Izabran je za najboljeg igrača lige i najboljeg mladog igrača lige. Debitovao je za Sloveniju i dao gol. Što drugo da kažem? Ništa. Vreme je za akciju.

Ovako Vipotnik daje golove:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike