Dete od 14 godina na treningu Čelsija! Lampard voli mlade nade, ali ovo je baš čast!

11.05.2023

18:46

0

Autor: P.K.

Mnogi su pod njim stasali, ali nikad niko iz U14 nije trenirao sa seniorima

Dete od 14 godina na treningu Čelsija! Lampard voli mlade nade, ali ovo je baš čast!
Lampard, ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Printscreen/Twitter/footballdaily

Frenk Lampard jeste privremeni trener Čelsija, ali je pokazao da i te kako misli na budućnost kluba, pošto je na trening seniora pozvao kapitena U14 selekcije "plavaca"!

Dečak Čarli Holand je viđen na treningu uz igrače kao što su Žoao Feliks, Tijago Silva, konor Galager i Rahim Sterling, što je dodatno pojačalo šok za celu fudbalsku zajednicu. Čelsi se sprema za okršaj sa Notingem Forestom u subotu.

Holand je bio kapiten selekcije koja je osvojila U14 "Albert Felan" kup Jug, je prvo trčkarao sa timom, a onda je razmenio nekoliko rečenica sa Galagerom, koji je ponikao u  Čelsijevoj akademiji.

Na snimku sa treninga u četvrtak vidi se kako mlada zvezda stoji pored Mihajla Mudrika, igrača od 100 miliona evra, kao i mnogih drugih zvezda i čeka na sledeću vežbu.

Lampard je poznat kao veliki zagovornik i pristalica podrške mladim talentima, pošto je u seniore proizveo igrače kao što su Mejson Maunt, Ris Džejms, Tami Abraham i Fikajo Tomori tokom njegovog prvog boravka u Čelsiju.

A sada se jasno vidi da se divi Holandu, pošto mu je pokazao izuzetan nivo poverenja pozivom da trenira sa prvim timom.

Istaknuti igrači Akademije često se pozivaju na trening seniora, ali ova nagrada je obično rezervisana za generacije U21 ili U18. Ipak, 14-godišnji Holand je dobio šansu da trenira sa igračima koji su osvajali Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo.

Treba pomenuti da Čelsi do kraja sezone nema šta da izgubi, ni da dobije. Na 11. mestu je, neće u Evropu, neće ispadati, tako da je pravi trenutak da jedna od većih nada kluba malo oseti prvi tim.

Čelsi je imao katastrofalnu sezonu. Novi vlasnici, Tod Boeli i Badad Egbali potrošili su 600 miliona funti na pojačanja u letnjem i zimskom prelaznom roku. Za to vreme su promenili četiri trenera: Tomas Tuhel je oteran u septembru, posle čega je doveden Grem Poter, pa je i on dobio otkaz, pa je privremeni bio Bruno Saltor, pa onda još jedan V.D. – Lampard.

Nijedan od njih nije uspeo da uklopi pojačanja i od njih napravi tim, koji je igrao loše i beležio još gore rezultate.

Lampard je vezao šest poraza, da bi konačno ostvario trijmf prošlog vikenda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike