Juventusu se ruše snovi! UEFA se sprema da ih izbaci iz Lige šampiona!

25.04.2023

19:38

0

Autor: A. Š.

Stara dama zbog finansijskih malverzacija bivšeg rukovodstva, sva je prilika, trpeće velike posledice

Juventusu se ruše snovi! UEFA se sprema da ih izbaci iz Lige šampiona!
Fudbaleri Juventusa - Copyright Profimedia

Tek što su se u Juventusu obradovali odlukom Suda za sportsku arbitražu u Lozani da im se vrati oduzetih 15 bodova, „bjankoneri“ su ponovo poliveni kofom ledene vode.

Jer, iako su se sada u potpunosti vratili u trku za mesto koje dogodine vodi u Ligu šampiona, sva je prilika da „stare dame“ u njoj neće biti sve i da izbori plasman kroz Seriju A.

Kako piše ugledna „Gazeta delo sport“, UEFA se sprema da Juventus izbaci iz svoj najelitnijeg klupskog takmičenja!

Izvori jednog od najuticajnijh sportskih listova u Evropi tvrde da su u Nionu pomno pratili sve ono što se oko Juvea dešavalo krajem prošle godine, te da su zbog svega odlučili da sprovedu sopstvenu istragu, tokom koje su dobili pregršt dokumenata od Javnog tužilaštva Torina.

Kao mač nad glavom torinskom gigantu stoji kršenje finansijskog fer-pleja, na koje su odgovorni u evropskoj kući fudbala posebno osetljivi poslednjih godina, a osetio je to na svojoj koži upravo Juventus kada je septembra 2022. godine kažnjen sa 3.5 miliona evra, uz određene sporazume kojih su ih spasili dodatnog gubitka od 19.5 miliona.

Ipak, sve ono što se dešavalo u finišu prošle godine, zaključno sa neopozivim ostavkama kompletnog klupskog vrha na čelu sa prvim čovekom Andreom Anjelijem, očigledno je i te kako imalo odjeka u kancelarijama UEFA iz kojih bi konačna odluka o učešću torinskih crno-belih u evrotakmičenjima trebalo da bude doneta najkasnije krajem jula ili početkom avgusta.

Ipak, prema informacijama do kojih je došla „Gazeta delo Sport“, ukoliko Dušan Vlahović i ekipi na terenu izbore mesto u nekom od tri kontinentalna klupska takmičenja, u Nionu će im biti spuštena rampa za izlazak na međunarodnu scenu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike