Zdravo, Nemandža! Vidić do detalja opisao kako ga je Ferguson doveo u Junajted, a posredovao je i partizanovac!

24.04.2023

16:41

0

Autor: 24sedam

Zainteresovan je bio i Liverpul, ali je Srbin ipak stigao na "Old Traford"

Zdravo, Nemandža! Vidić do detalja opisao kako ga je Ferguson doveo u Junajted, a posredovao je i partizanovac!
Aleks Ferguson i Nemanja Vidić - Copyright Profimedia

Posle Crvene zvezde, Nemanja Vidić je karijeru nastavio u moskovskom Spartaku, a zatim prešao i u Mančester junajted. Tamo je postao jedan od najomiljenijih stranaca ikada, a zaslužio je i kapitensku traku. I to u eri Aleksa Fergusona, koju rado pamte svi navijači velikana sa "Old Traforda".

Ali, Srbin je mogao i da ima drugi put. Tačnije, mogao je da pređe i u Liverpul, redove velikog rivala Junajteda. Šta se sve dešavalo, Vidić je otkrio u podkastu koji je vodio njegov bivši saigrač Rio Ferdinand, na čiju inicijativu je pre nekoliko dana otvorio i nalog na Instagramu. U svemu je posredovao i Budimir Vujačić, nekadašnji as Partizana.

- Prvi put kad sam bio u kontaktu sa klubom bilo je 2005. u decembru i tu je bio Buda Vujačić. Rekao mi je, "Slušaj, želiš li da igraš za Junajted". Rekao, sam "Da naravno da želim da igram za Mančester junajted". U to vreme je i Liverpul bio uključen, pričao sam sa Rafom Benitezom (tadašnjim menadžerom), on je jedan od prvih sa kojima sam pričao.

Moj engleski nije bio dobar, pa je moja supruga Ana pričala sa njim. Pitao me je da li želim da dođem u Englesku, rekao sam da želim, sve je bilo super i onda se naredne tri nedelje nisu javljali - objasnio je Vidić i nastavio o daljem razvoju događaja.

- Fergi je bio u kontaktu sa Budom, kada me je pitao da li želim da dođem i kada sam mu rekao da želim, rekao je "Ok, Fergi će te pozvati". Pitao sam se šta da kažem, moj engleski je loš. Rekao je, "stavi ga na spikerfon, ja ću ti pomoći".

Fergi je pozvao, rekao je "Zdravo Nemandža", nije me zvao Nemanja. Pitao je da li je sve dobro, rekao je da me prati poslednjih šest meseci do godinu dana, da mu se sviđa kako igram, da će sve biti završeno ako želi da dođe i da će sve biti dobro. I ja sam za jednu nedelju bio već u Mančesteru - kazao je Vidić, a onda i detaljno opisao anegdotu sa legendarnim trenerom.

- Zanimljiva je priča i pamtim taj momenat. Ferguson je čekao. Buda i ja smo došli zajedno i kada smo došli, prvo smo otišli u hotel da vidimo igrače na večeri. Sedeo sam za stolom sa Kristijanom Ronaldom i Luisom Sahom. Posle toga, Fergi nas je odveo u hotel, nismo bili u istom hotelu. I Fergi je uzeo naše kofere i stavio ih u gepek. Otimao ih je, hteo je da ih on stavi u gepek. Ovo je priča koju sam morao da ispričam.

- Sutradan smo imali pregovore i sutradan nas je opet Fergi vozio na aerodrom. I ponovo nam je uzeo kofere i stavio u gepek... Onda sam otišao i u narednih 10 dana je trebalo da dobijem vizu. Onda sam u avionu razmišljao "Igraću za Mančester junajted"... Razmišljao o Fergiju, o koferima, i u jednom momentu se setio.

"Vau, potpisao sam za manje novca nego što sam imao u Spartaku iz Moskve" - uz osmeh se prisećao Vidić, uz napomenu da su neke stvari vrednije od novca.

- Zapravo je sve to bilo meni mnogo bitnije, to što sam upoznao Fergija, igrače, čelnike kluba, sve to je bilo važnije od novca - zaključio je Vidić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike