Vidić o selektoru Orlova: Otkrio da li Piksi treba da ostane na klupi Srbije

06.03.2023

18:19

0

Bivši igrač Mančester junajteda pričao o svojoj kandidaturi za predsednika FSS

Vidić o selektoru Orlova: Otkrio da li Piksi treba da ostane na klupi Srbije
Dragan Stojković Piksi i Nemanja Vidić - Copyright MN Press

Bivši srpski fudbaler Nemanja Vidić kao kandidat je za predsednika Fudbalskog saveza Srbije govorio je u emisiji "Oko magazin" na RTS-u, o raznim temama vezano za FSS. 

A, jedno od pitanje je bilo da li će Dragan Stojković Piksi ostati selektor Orlova.

- Prvo moram da vam kažem da su bile i pozitivne stvari na SP. Mi smo postigli najviše golova, više i od Brazila i Švajcarske, problem je bio u balansu između odbrane i napada, to treba da rešimo, ako želimo da napravimo dobre rezultate u narednim kvalifikacijama, ako želimo da napravimo ponovo uspeh da se plasiramo i da napravimo uspeh na samom takmičenju - rekao je Vidić nakon pitanja vidi li Piksija kao rešenje za trenera i dodao:

- Mislim da se branimo timski, tim je taj koji napada i brani se, mislim da taj balans nije bio dobar, verujem da je toga svestan i Dragan Stojković, on se već dugi niz godina bavi trenerskim poslom, ne sumnjam da je već analizirao problem i mislim da ćemo to popraviti, a ono što smo radili dobro, a to je napad, da budemo još bolji.

Nemanja Vidić je otkrio da je apolitačan i da ga zanima samo kako da pobljša situaciju u srpskom fudbalu. 

- Fudbalski savez treba da prati politiku države Srbije i da čuva državni interes. Ako imamo ljude koji mogu da podrže taj interes, bilo da su političari ili ne, dobrodošli su. Svi ljudi su u mom timu apolitični. Takav je slučaj i sa nom, ne želim da pripadam nijednoj političkoj partiji. Želim da ponudim kontakte i znanje, da sve to stavim u svrhu fudbala u Srbiji. Treba da stavimo najbolje i najkvalitnije ljude, ja sam samo kapiten tog tima. Ponašanjem sam kroz čitavu karijeru pokazao da sam timski igrač, tako će biti i ovoga puta - zaključio je Vidić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike