Optimizam na maksimumu! Lampard veruje u čudo protiv "kraljeva Lige šampiona"

17.04.2023

22:28

0

Autor: D. N.

U prvom meču u Španiji je bilo 2:0 za ekipu Karla Anćelotija

Optimizam na maksimumu! Lampard veruje u čudo protiv "kraljeva Lige šampiona"
Frenk Lampard - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Real Madrid stiže u London na revanš četvrtfinala Lige šampiona, sa velikim kapitalom. Na "Santijago Bernabeuu" bilo je 2:0, ali šefovi stručnih štabova tvrde da ništa nije gotovo.

Optimizam i dalje postoji kod Frenka Lamparda iako je pred njegovim timom pakleno težak zadatak.

- Kad vlasnik (Tom Boli) investira i želi da pomogne timu, onda je u pravu da traži veći doprinos. Pre svega, imam ličnu veliku odgovornost. Ne krivim nikog drugog do sebe, moramo da adresiramo stvari na pravo mesto ako želimo napred. Moj posao je da pronađem način da tim bude bolji i uspešniji.

Sve je moguće, naš rival je na najvišem mogućem niovu, ali i mi imamo igrače koji mogu da se takmiče u Ligi šampiona. Mi imamo svoje šanse, moraćemo da budemo na najvišem mogućem novou kako bismo ih iskoristili. Ponavljam, ništa nije nemoguće, pa čak i da prođemo dalje - rekao je Lampard koji neće imati isključenog Bena Čilvela, te povređenog Kalida Kulibalija.

Znatno iskusniji Karlo Anćeloti ima zadatak da sačuva prednost, a protivnika ne potcenjuje.

- Istorija kaže da je Real kralj ovog takmičenja i mi smo deo te male istorije. Dobro smo, motivisani smo kao i uvek, ali mečevi nokaut faze Lige šampiona su uvek zahtevni jer svašta može da se dogodi. Real mora da bude pravi, na nivou svojih mogućnosti - kazao je Anćeloti kome je ovo četvrto četvrtfinale Lige šampiona sa Realom.

Tako da je priznao da uvek ima dilemu kojih 11 da pošalje na teren.

- Teško mi je da kažem startnih 11 jer me je ova ekipa mnogo puta demantovala performansama. Kad bih rekao početnu postavu sada osećao bih da sam iskazao nepoštovanje prema ostalima koji neće startovati. U svakom slučaju, Realove obaveze su uvek iste. Mora da se pobedi, da se ide po trofeje. Sada razmišljamo samo da uđemo u polufinale - podvukao je iskusni i trofejni trener.

Utakmica je zakazana za sutra, u 21 čas, kada će i Napoli ugostiti Milan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike