Rasista ili ne? Galtije pod istragom, ali je u odbranu stao Turčin!

14.04.2023

17:20

0

Autor: 24sedam

Ispituju se navodi izjava koje je davao dok je bio trener Nice

Rasista ili ne? Galtije pod istragom, ali je u odbranu stao Turčin!
Kristof Galtije - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Nastavljaju se problemi za šefa stručnog štaba Pari Sen Žermena, Kristofa Galtijea. Posle interne istrage u redovima prvaka Francuske, pokrenuta je i ona zvanična, od strane države. Kako prenose tamošnji mediji, Javno tužilaštvo u Nici je pokrenuo preliminarnu istragu protiv Galtijea.

Podsetimo, dok je vodio Nicu (sezona 2021/22) imao je rasističke izjave na račun tamnoputih, kao i igrača islamske veroispovesti. Navodno se žalio da ih ima previše, ali nije bio jedini. Slične ispade imao je i njegov usvojeni sin koji mu je ujedno i agent.

Zbog najave o pokretanju istrage, oglasio se i 56-godišnji Galtije.

- Odlučio sam da se pravnim putem borim protiv svih onih koji su ukaljali moju čast. To može da se zadovolji samo pokretanjem istrage. Zapanjen sam komentarima koji su neprikladni.

I sam sam kao dečak odrastao u sredini u kojoj je bilo mnogo različitosti. Vaspitavan sam da poštujem svakog bez obzira na poreklo, boju kože ili religiju - kazao je Galtije, a oglasio se i Burak Jilmaz sa kojim je nekada sarađivao u Nici.

- Radili smo zajedno i nikada nisam osetio bilo šta negativno vezano za moju nacionalnu pripadnost ili veru. On je dobar trener, kao i osoba - kazao je Turčin.

 

 

Naravno, sada ostaje da se vidi kakav će biti konačan ishod istraga.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike