Galtije rasista! Francuski mediji došli do mejla: "Ne možemo imati ovoliko crnaca i muslimana u timu"

12.04.2023

14:47

0

Autor: D. P.

Teške optužbe

Galtije rasista! Francuski mediji došli do mejla: "Ne možemo imati ovoliko crnaca i muslimana u timu"
Kristof Galtije - Copyright AP Photo/Daniel Cole

Jedna od najpoznatijih medijskih kuća u Francuskoj "RMC Sport" otkrila je skandalozne prepiske u Nici u vreme dok je trener te ekipe bio Kristof Galtije koji je danas šef stručnog štaba Pari Sen Žermena.

Novinari "RMC Sporta" imali su uvid u mejl sportskog direktora Nice Žilijena Furnijea za predstavnika vlasnika kluba Dejva Brejlsforda u kome se Galtije opisuje kao rasista:

- Galtije je došao u moju kancelariju i pozdravio sina, koji mi je preneo ono što je Galtije rekao. Rekao je da moramo da razmotrimo realnost grada i da ne možemo imati toliko crnaca i muslimana u timu. Rekao mi je: "sinoć sam otišao u restoran i svi su skočili na mene i rekli da imamo crni tim - piše Žilijen Furnije u mejlu i nastavlja:

- Onda je dodao: "Žilijen, moraš da shvatiš kakav smo mi grad. Naš tim ne odgovara onome što ti ljudi žele i ne odgovara mi. Sve je crno i polovina njih je crna. Petak provode u džamiji. Ne može biti toliko crnaca i muslimana - napisao je Furnije.

Galtije je bio trener Nice u sezoni 2021/2022. Na kraju te sezone, tim sa Azurne obale završio je kao peti na tabeli Lige 1.

Galtije je od leta trener PSŽ, a ranije je radio u Lilu i Sent Etjenu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike