Gazda PSŽ dobio tužbu od bivšeg batlera! Radnik objasnio kroz šta je prolazio kod katarskog milionera

24.03.2023

12:58

0

Autor: D. P.

Problemi za prvog čoveka PSŽ

Gazda PSŽ dobio tužbu od bivšeg batlera! Radnik objasnio kroz šta je prolazio kod katarskog milionera
Tan2022-5-21_21637501_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mićel Spingler

Nekoliko puta se u Francuskoj pokretao sudski postupak protiv gazde Pari Sen Žermena, katarskog biznismena Nasera Al Kelaifija, ali nijedan od tih pokušaja nije mogao da mu ugrozi reputaciju uzornog građanina.

Na redu je novi udar na poštenje prvog čoveka PSŽ.

Kako "Lekip" piše jutros je i predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi obavešten o tužbi od strane svog bivšeg batlera, koji ga optužuje za "neprijavljen rad” kao i za "uznemiravanje”.

Reč je o 48-godišnjaku po imenu Hišam Karmusi, koji u svojoj tužbi navodi da je Al Kelaifi pribegao zapošljavanju stranca bez radne dozvolu, uznemiravanju, pretnjama i uslovima rada koji su suprotni ljudskom dostojanstvu. Advokat Antoan Ori tvrdi da je njegov klijent "godinama radio bez ugovora ili boravišne dozvole za gospodina Al Kelaifija“.

Druga strana je naravno uzvratila udarac. Već je od strane bliskih ljudi Al Kelaifiju poturena priča da je Karmusi j"kriminalac" i da "poslednjih nekoliko nedelja traži način da bi ga ucenio".

Istraga je pokrenuta u februaru protiv Al Kelaifija zbog optužbi za rad na crno, nakon tužbe njegovog bivšeg savetnika Hišama Buajilea, koji je tvrdio da je godinama radio kod optuženog, a da je platu dobijao kao teniski trener sa teniske akademija "Smash".

Ovaj drugi, koji je kao i njegov bivši šef bio svojevremeno teniser, tvrdi da je počeo da radi u industriji sredinom 2000. tako što je pomagao Al Kelaifiju. On je radio za njega puno radno vreme od 2011, kada je stigao u PSŽ.

Njegovi uslovi rada su se navodno pogoršali od 2015. U 2017 Al Kelaifi je tražio od njega da "očisti kuću“ kako bi sakrio potencijalne dokaze dok je sedište medijske kuće "beIN"  u zapadnom Parizu pretreseno na zahtev švajcarskih vlasti u okviru istrage o dodeli prava na emitovanje Svetskog prvenstva 2026. i 2030. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike