Nalazimo se u psihološki teškoj poziciji! Đorđević veruje u svoje igrače, ali svaka utakmica je utakmica sezone!

12.04.2023

00:44

0

Autor: A. S.

Surduličani čine sve kako bi opstali u ligi

Nalazimo se u psihološki teškoj poziciji! Đorđević veruje u svoje igrače, ali svaka utakmica je utakmica sezone!
Slavoljub Đorđević - Copyright MN Press

Fudbaleri Radnika u drugom delu sezone vode veliku borbu za opstanak. Od dolaska Slavoljuba Đorđevića u Surdulicu, promenili su i način igre, pa su vezali i nekolicinu pozitivnih rezultata, koji su vratili nadu. Ali, do kraja šampionata, ostala im je još utakmica sa ekipom Napretka, nakon čega sledi plej-aut, pa su Surduličanima ovih dana pune ruke posla.

Pred poslednji meč u regularnom delu sezone, koji će u sredu igrati na svom terenu od 18 sati, protiv Napretka, trener ekipe, Slavoljub Đorđević je istakao da se njegov tim nalazi u teškoj situaciji.

- Poraženi smo u prethodne dve utakmice minimalnim rezultatom. U oba susreta detalji su odlučivali. I protiv TSC-a i protiv Novog Pazara bili smo ravnopravan rival, imali svoje prilike, ali smo nažalost ostali praznih šaka. Analizirali smo određene detalje i stvari koje ne bi smele da nam se ponove u narednim utakmicama - kazao je Đorđević, preneo je klupski sajt.

Kako je dalje naveo, izbora nema.

- Moji igrači, iako to nije nimalo lako, moraju da podignu glave i nastave dalje da se bore. Sigurno je da se nalazimo u psihoški teškoj poziciji posle dva poraza. Međutim, nemamo izbora, nalazimo se u teškoj situaciji i na meni i mojim saradnicima je da pokušamo da rasteretimo igrače koliko je to moguće kako bi na terenu mogli da pokažu svoj pun potencijal. Verujem u moje igrače, smatram da dobro radimo i da smo i dalje u situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini - rekao je Đorđević.

Sa druge strane, Napredak je u dobroj formi i to Đorđević ne poriče.

- Ekipa Napretka je značajno podigla formu u poslednje vreme, igrali su nerešeno protiv Zvezde, kolega Dragan Perišić je u kratkom roku uspeo da posloži mnogo kockica i malo im je nedostajalo da se nađu u plej-ofu. Kada je moj tim u pitanju, imamo određenih kadrovskih problema, tu pre svega mislim na Sadika i Radulovića koji su imali temperaturu ali se nadam da će obojica moći da nastupe.

Na kraju, stručnjak koji je i ranije sa uspehom vodio Surduličane je naveo da još dosta ima da se igra, kao i da veruje u svoj tim.

- Za nas je svaki naredni susret utakmica sezone i tako moramo da mu pristupimo. U opticaju je još 30 bodova, ima još dosta da se igra. Od dolaska u Radnik imao sam dva cilja. Da u regularnom delu sezone budemo konkurentni a onda da u plej-autu u duelu sa direktnim rivalima za opstanak probamo da dođemo do cilja. Utakmica protiv Napretka može mnogo toga da odluči, oni jesu fantastična ekipa sa mnogo dobrih igrača, međutim, da ne verujem u svoj tim i pobedu sigurno ne bih ni prihvatio zimus da dođem u Surdulicu - zaključio je Đorđević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike